Retseptid
Esimene eelroog: Täidetud šampinjonid sinihallitusjuustuga
Vaja läheb:
šampinjonid
sinihallitusjuust

Valmistamine:
Lõika sinihallitusjuust kuubikuteks. Murra seentel jalad ära ja täida kübarad sinihallitusjuustu tükkidega. Pane seened ahju. Seened on valmis, kui juustust on šampinjonides sulanud ja seened pruunid. Serveeri kuumalt.

Teine eelroog: Kanamaksa salat
Vaja läheb:
lehtsalat
jääsalat
kurk
tomat
mugulsibul
sidrunipipar
till
balsamico
kanamaks
sojakaste
õli
hakklihamaitseaine

Valmistamine:
Haki jääsalat, viiluta värske kurk ja tomat ning mugulsibul. Sega salat kokku ja maitsesta sidrunipipraga. Prae kanamaks sojakastme ja õliga ning maitsesta hakklihamaitseainega. Serveeri eelnevalt valmistatud salat salatilehel koos praetud kanamaksa ja hakitud tilliga. Maitsesta salat pealt balsamicoga.

Pearoog: Peidetud tomatid hakklihaga koos Hasselbacki kartulite ja aurutatud lillkapsaga

Vaja läheb:
Tomatid hakklihaga
hakkliha
varsseller
suvikõrvits
hakklihamaitseaine
oyster kaste
soja kaste
sidrunipipar
küüslauk
muna
till
roheline sibul
tomatid
mugulsibul
Hasselback’i kartulid
Viilutatud kartulid
kanapuljongi kuubik
kurkum
või
kartuli maitseaine
gaasiahjus
Küülaugu tip
küüslauk
sidrunipipar
oliivõli
suhkur
äädikas

Valmistamine:
Haki varsseller, suvikõrvits, sibul, küüslauk ja till. Sega hakitud komponendid hakklihale ja sega läbi. Sega hakkliha hulka muna, oyster kaste, soja kaste, hakklihamaitseaine, sidrunipipar. Eemalda tomatitel viljaliha, täida tomatid toore hakklihamassiga ning kaunista tomatid mugulsibulaga. Hasselbacki kartulite valmistamiseks koori kartulid ja viiluta need. Laota kartuliviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lahusta väheses vees kanapuljongi kuubik, lisa kurkum. Kalla maitsesegu kartulitele. Puista kartulid kartulimaitseainega üle ja lõika peale võikuubikud. Küpseta kartleid 200 kraadi juures umbes 35 minutit. Küüslaugu tipi valmistamiseks sega pressitud küüslauk teiste tipi komponentidega. Serveeri küüslaugu tip Hasselback’i kartulite, aurutatud lillkapsa ja täidetud tomatitega.

Magustoit: Panna cotta matcha teega
Vaja läheb:
3 tl želatiinipulber + 3 sl vesi
6 dl vahukoor
1 dl suhkur
1 tl vanillsuhkur
2 tl Matcha tee pulber
Pohlad

Valmistamine:
Sega želatiinipulber ja vesi. Lase 5 minutit paisuda ja sulata siis kuumaveevannil. Kuumuta vahukoor keemiseni. Sega juurde suhkur, vanillsuhkur, teepulber ja lahustatud želatiin. Vala segu pokaalidesse või serveerimisnõusse ja lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarretuda.