Aastal 2000 pälvis Ingrid Tartu Aasta Õpetaja tiitli. Tööd koju ta kaasa ei võta. Kodu, mille naine on ise oma kätega ehitanud, on pesake, kus lõõgastuda ja hobidega tegeleda. Ingridile meeldib kududa – nõudlus tema kootud moekate sallide järele on suur. Veel meeldib Ingridile maalida, muusikat mängida. Omamoodi hobiks on klounide kogumine, keda leidub Ingridi kodus õige mitmel pool istumas. Suurt naudingut pakub talle ka kokkamine, eriti meeldib uute retseptidega katsetada. Vormis hoiab Ingrid end kepikõnni ja rattasõiduga. Pool aastat ehk kuivemal ajal sõidabki Ingrid iga päev tööle jalgrattaga. Ingridil on kolm last, keda ta näeb küll harva, sest kaks last elavad piiri taga, aga aeg-ajalt käiakse üksteisel külas.

Retseptid
Esimene eelroog: Kurgismuuti

Vaja läheb:
1 tk suuremat kurki
1 peotäis jääsalatit
4 sl sidruni- või laimimahla
2 dl mineraalvett

Valmistamine:
Koori paksu koorega kurk. Õhukese koorega kodust kurki pole koorida vaja. Tükelda kurk pärast pesemist ja pane mikserisse. Juurde puista pestud, nõrutatud ja väiksemaks rebitud salatilehed. Kogu mass tuleb teha mikseriga püreeks, lisa massile ka sidruni- või laimimahl ning lahjenda külma mineraalveega.

Teine eelroog: Näkileiva ampsud
Vaja läheb:
300g näkileiba
Piima
Täidis:
100 g taist sinki
1 tk marineeritud kurki
100g toorjuustu
murulauku

Valmistamine:
Valmistada täidis. Kasta näkileivad üleni piima sisse ja lao üksteise kõrvale lõikelauale (sile pool peab allapoole jääma). Määri täidis ühtlaselt leibadele ning kata need koos lõikelauaga korralikult toidukilega ja pane 30 minutiks külmkappi pehmenema. Raputa singitäidisele peenestatud murulauku. Keera näkileivad rulli, aseta puhtale vaagnale või lõikelauale tihedalt üksteise kõrvale. Rullid tuleb pakkida uuesti kilesse ja panna paariks tunniks külma. Lõika rullid 5 cm pikkusteks juppideks ja poolita need seejärel diagonaalselt.

Pearoog: Kasukas kala
Vaja läheb:
1 kg lõhefileed
250 g vahukoort
2-3 tk muna
kartulit
õli
jahu
tilli
peterselli

Valmistamine:
Keeda kartulid. Puhasta ja fileeri kala. Kalafilee tükelda parajateks tükkideks ning kasta jahust ja munas läbi ning prae kuldseks. Kastme jaoks lisa praerasvale rõõska koort ning keeda paksenemiseni. Maitsesta kaste ja serveeri koos paneeritud kalaga.

Magustoit: Roos külalistele
Vaja läheb:
0,5 kg jahu
0,25 g pärmi
250 g vett
õli
suhkrut ja kaneeli
kohvi
koort

Valmistamine:
Tee poolest kilost jahust, pärmist, veest ja õlist kiirtainas, mida kergitata soojas vees (Tupperware kausis). Vooli kerkinud tainas kätega lauapinnale laiali (ei tohi rullida). Puista tainas üle kaneeli ja suhkruga, rulli pikaks vorstiks ja lõika 10 cm pikkusteks juppideks. Küpseta rulle ahjus 15 minutit ehk kuni rullid on kuldpruunid. Kogu protsess võtab aega umbes 30 minutit.