Vabal ajal meeldib Õnnele vardaid välgutada, et ükski tema lapselaps ei peaks poest kampsunit ega villaseid sokke ostma. Lapselapsi Õnnel jätkub, sest tubli naine on üles kasvatanud 5 last.

Retseptid
Esimene eelroog: Võileivatort
Vaja läheb:
1 purk tuunikala
1 purk makranuudleid
1 tk värske kurk
2 tk punast sibulat
1 l majoneesi
0,2 l hapukoort
3 tk röstsaia
200 g riivjuustu
200 g lõhefileed
100 g juustu
400 g merevaiku
tomatit
tilli
1 pk võid

Valmistamine:
Tükelda kurk ja sibul. Lisa pooled kurgi ja sibula tükkidest tuunikalale, teine pool makrale. Lisa juurde till ja majoneesi koorekastmele. Eemalda saialt koorikud ning määri peale või. Määri esimesele saiakihile peale tuunikalamass ja teisele kihile makramass. Võileivatort määri pealt merevaiguga. Kaunista tort lõhe, juustu, tomati, kurgi ja tilliga.

Teine eelroog: Kalasupp
Vaja läheb:
1 tk sibulat
1 tk väiksemat porrulauku
tüümiani
1 tk porgandit
2 tk kartulit
1 tk sellerit
2 tk küüslaugu küünt
2 spl tomatipüreed
3 dl rõõska koort
200 g valget kala
200 g punast kala
kalapuljongikuubikut
3 dl valget veini

Valmistamine:
Kuumuta porrulauk, porgand, seller ja küüslaugu küüned kuumas õlis koos sibulaga, kuni sibul muutub läbipaistvaks, lisa tomatipüree. Keeda 0,5l kalapuljongit ja lisa valget veini ning keeda umbes 5 minutit. Lisa kimp tüümiani ja kaks kartulit, lisa kuumutatud juurviljad ja keeda kuni porgand on pehme. Seejärel lisa 35% rõõska koort ning seejärel valge ja punane kala. Keeda suppi veel 2 minutit ning serveeri.

Pearoog: Marineeritud seafilee gratang kartuliga
Vaja läheb:
Marinaad:
2 dl õli
värsket tüümiani
2-3 tk küüslaugu küünt
1 dl soja kastet
3 spl mett
sool
pipar
Kaste:
porgandit
0,5 tk sibulat
2 tk küüslaugu küünt
3 spl tomatipastat
puljongikuubikut
2 dl punast veini
loorberilehti
soola
pipart
2 spl jahu
suhkrut
vett
Gratang:
kartulit
2 tk küüslaugu küünt
sibulat
soola
pipart
rõõska koort

Valmistamine:
Marinaadi valmistamiseks purusta mikserida komponendid. Kalla marinaad kilekotti ja lisa sinna sea sisefilee. Seo kott pealt kinni ja pane ööpäevaks seisma. Marineeritud filee pane pannile ja küpseta täiskuumusel pruunika. Seejärel pane filee ahjuvormi ja küpseta 20-30 minutit. Punase veini kastme jaoks haki porgand, pool sibulat ja küüslaugu küüned. Kuumuta komponendid võis kuni sibul muutub läbipaistvaks, siis lisa juurde tomatipasta. Keeda 2,5 dl puljongit, lisa juurde punane vein ning lisa loorberileht, sool ja pipar. Sega eelküpsetatud segu hulka jahu, mis on eelnevalt veega segatud. Lõpus võib lisada ka natuke suhkrut.
Gratang kartuli jaoks viiluta kooritud toored kartulid ja pane pannile või vormi. Lae kihtide vahele küüslauguküüned ning lisa sibul, sool ja pipar. Vala peale 35%’ne rõõskkoor ja küpseta praeahjus kuni kartul on pehme. Roog on valmis serveerimiseks.

Magustoit: Pannacotta
Vaja läheb:
vaniljekaun
35%’ne rõõsk koor
suhkrut
15g želatiini
toormoos

Valmistamine:
Lõika vaniljekaun pooleks, võta seemned välja ja lisa keema läinud rõõsale koorele. Lisa koorele suhkur ja keeda 5 minutit. Lahusta külmas vees želatiini. Võta pott tulelt ja sega sisse želatiin. Kui želatiin on segule sisse segunenud, vala pannacotta serveerimisklaasidesse tahenema ning pane need külmkappi. Serveeri tahenenud pannacotta hapuka toormoosiga.