Praegu ei ole kondiitri eriala tema tugevam külg, kuid kokandus on tema kirg. Kokana on Sergei töötanud mitmetes Pärnu söögikohtades. Praegu on Sergei Pärnumaa Kutsehariduskeskuses kokanduse õppejõud. Tema hobideks on kokandus, fotograafia ja grillimine.

Pärnumaa Kutsehariduskeskuses on Sergei koos õpilastega parimad eesti noorgrillijad. Grillimine on hobi, mida ta naudib koos õpilastega. Hobide kõrval on Sergei Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse koguduse aktiivne liige. Sergei on mormoon, kes võtab usku väga tõsiselt.
Sergei on abielus, peres kasvab kaks last.

Sergei retseptid:

Esimene eelroog: Poke salat

Vaja läheb:
125 g tuunikala
5g küüslaugu-tšillipasta
8g värsket ingveri
šalottsibul
musti seesamiseemned
rohelist sibulat
seesamiõli
4 viilu ciabattat
Kaste:
sidruni- või laimimahl
sojakaste
värsket korianderit
oliiviõli

Valmistamine:
Tuunikala ettevalmistamiseks lõika sellest 5mm paksused neljakandilised kuubikud. Sega kausis tuunikala, küüslaugu-tšillipasta, ingver, šalottsibul, röstitud seesamiseemned, roheline sibul ja seesamiõli. Sega läbi ja maitsesta meresoolaga. Kastmeks sega kausis sidruni- või laimimahl (võib ka koort riivida), sojakaste ja värske koriander ja vispelda juurde oliiviõli. Serveerimiseks aseta iga taldriku keskele veidi tuunikala ja tõsta lusikaga pisut kastet selle ümber. NB! Serveeri ciabattaga, võib ka lisada salatit

Teine eelroog: Sinihallitusjuustu, parma singi salat, röstitud šalottsibula ja mee-õlikastmega

Vaja läheb:
sinihallitusjuustu
150g parma sinki
150g segasalatit
250g šalottsibulat
oliiviõli
soola
pipart
Kaste:
2 sl mett
250 ml valge-veini äädikat
750 ml oliiviõli
soola
pipart

Valmistamine:
Pese, puhasta ja kuivata segusalat. Rebi salat viiludeks ning haki hulka ka sinihallitusjuust. Rebi salati hulka ka parma sink. Rösti šalottsibul ahjus õli, soola ja pipraga. Serveeri röstitud sibul koos salatiga. Kastme jaoks sega komponendid ning kalla salatile.

Pearoog: Risotto pardifileega, röstitud köögiviljadega, koduse pesto ja parmesani juustuga

Vaja läheb:
150 g risotto riisi
10 ml oliivõli
100 ml valget vein
kanapuljongit
400 g köögivilju
50 g parmesani juust
750 g pardifileed
25 g šalott sibulat

Valmistamine:
Keeda risotto riis ja puhasta köögiviljad. Lisa küpsetatud pardifilee ja juust. Aseta risotto taldrikule, lisa köögiviljad ning piserda üle pestoga. Lisa maitseroheline. Valmista risotto riis, puhasta köögiviljad. Lisa küpsetatud pardifilee ja juust.

Magustoit: Õunakook jäätisepalliga

Vaja läheb:
õuna
lehttaignat
suhkrut
kaneeli
tuhksuhkrut
2tk kanamuna

Valmistamine:
Määri lehttaigen lahti klopitud munaga. Tee lehttaignale kahvliga augud. Pese õunad ja lõika peenikesteks viiludeks ning lao taignale. Puista kook üle kaneeli ja suhkruseguga. Küpseta 200 kraadi juures 10 min. Serveeri kooki koos vaniljejäätisega.