Riina pakkus õhtusöögilistele mõisaproua ajaviidet koos parunipreili ahvatlusega!
Riina on mitmekülgse taustaga: õppinud piimatoodete tehnoloog, aianduse agronoom ja andragoog, varem on ta töötanud piimandusmuuseumis.
Tubli naine on üles kasvatanud kaks last: täiskasvanud poja ja põhikoolis õppiva tütre, kes on talle rohkem sõbranna eest. Vaba aega sisustab Riina oma loominguliste hobidega ja teeb klaasvitraaži, nahakunsti ning kujundab aedu.
Riina retseptid:
Esimene eelroog: Heinalise soolane suutäis
Vaja läheb:
hapukurki
soolauba
maasinki
soola
hambatikke
Valmistamine:
Keeda oad soolaga ning kurna kuivaks. Haki maasink ning hapukurk suupärasteks kuubikuteks. Lükka soolauba, maasingi- ja kurgitükk hambatikust läbi ning valmis ta ongi.
Teine eelroog: Mahtra maa mugula disain
Vaja läheb:
kartuleid
lahjat kohupiima
maitsestamata jogurtit
rohelist sibulat
kilu
keedetud mune
salatilehti
Valmistamine:
Keeda kartulid koos koorega. Koori keedetud kartulid piklikult. Õõnesta kartuli sisse koobas. Sega kohupiim, jogurt, hakitud sibul ning sool. Täida kartul seguga. Keera kilud rulli ning lükka kohupiima täidise otsa. Serveeri täidetud kartulid salatilehel koos keedetud muna ja koduleivaga.
Pearoog: Kõrtsmik Umbergi kali koos laudalaagerdusega
Vaja läheb:
porgandit
kartulit
kaalikat
sibulat
peekoniviile
sea kaelakarbonaadi
sinihallitusjuustu
rosmariiniõli
soola
pipart
Valmistamine:
Pane lihad maitseainete ja õliga kuueks tunniks marinaadi. Koori köögiviljad ning haki endale meelepärasteks tükkideks. Keeda porgand ja kaalikas eelnevalt poolpehmeks. Aseta liha ja köögiviljad ahjupannile. Pintselda köögiviljad õliga ning raputa üle soolaga. Küpseta rooga 1,5 tundi, siis lõika peale sinihallitusjuust ning pane ahju kuni juust on sulanud. Serveeri pearoog koos rohelise sibula, pohlamoosi ja kõrvitsasalatiga.
Magustoit: Mõisaproua ajaviide koos parunipreili ahvatlusega
Vaja läheb:
Rukkikohv:
rukkiterad
Kamakreem:
vahukoor
kohupiim
kama suhkur
jõhvikad
melissilehed
Valmistamine:
Rukkikohvi valmistamiseks jahvata röstitud rukkiterad kohvimasinas. Keeda vesi ja vala purule (5 spl puru kohta arvesta 1 l vett). Kamakreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Sega kokku kama ning kohupiim. Sega vahustatud vahukoor ning kama-kohupiima segu omavahel kokku. Kaunista magustoit kausis koos jõhvikate ning melissilehega ja serveeri koos rukkikohviga.