Kontserdi korraldajate sõnul astuvad lavale ansambli originaalkoosseisu liikmed, kes soovivad publikuni tuua tõeliselt emotsionaalse taasühinemiskontserdi. Laval musitseerivad põhikoosseisus Rein Rannap, Jaanus Nõgisto, Andres Põldroo, Henno Kelp, Andrus Lillepea ja Tiit Haagma. Videoekraanide vahendusel osaleb kontserdil sümboolselt ka Urmas Alender.

Solisti rolli võtavad enda kanda mitmed tuntud Eesti lauljad ning osana võimsast kontsertshowst teevad legendaarsetele Ruja liikmetele oma muusikalise kummarduse ka uue põlvkonna andekad pillimehed, nende hulgas ka Grammyga pärjatud Laur Joamets.

Kindlasti ei ole tegu tavalise kontserdiga ning korraldajate sõnul ootab publikut mitu võimsat üllatust. Ruja valmistub selleks
kontserdiks põhjalikult, et ainult ühel õhtul pakkuda kõigile tõeline muuskaelamus.

Juba lava ülesehitus saab olema tavapärasest eristuv, koos eenduva osa, mitme erilise klaveri ja kahe trummikomplektiga. Esitusele tuleb rohkem kui 25 Eesti rokiklassikasse kuuluvat Ruja tuntuimat pala, mille sõnu teavad peast nii noored kui vanad.

Ruja tegutses pea kaks aastakümmet, mille vältel sai bänd eesti rokkmuusika lahutumatuks osaks. Ansambli loomise üheks põhiprintsiibiks oli rahvusliku originaalmuusika esitamine ning sellega pandi alus ka eestikeelsele rokkmuusikale. Ruja esituses ei olnud rokk enam meelelahutus vaid kunst. Ruja repertuaari kuulusid nii tõsisemaid lüürilisi-filosoofilised laulud kui ka populaarseed isamaalised ja Nõukogude võimu vastu protestivad lood. Selles tuules kujunes 1980. aastatel välja tõeline rujamaania.

Taasiseseisvuspäeval avaneb nüüd kõigile erakordne võimalus koguneda Laulukaare alla, kus vaid üheks õhtuks on taas õhus Ruja vaim ning kuuleb kodumaaise rokilegendi muusikat legendaarsete muusikute ja parimate lauljate esituses. Vabaduse taastamise tähistamiseks ei ole paremat viisi.

Korraldajate sõnul on piletimüügi tempo valguses oodata täismaja, seega tasub pilet soetada aegsasti. Kuni 9. juulini on piletid saadaval soodushinnaga.