Kaasaegse kunsti keskuses Winzavod leiavad aset Tallinn Music Weeki vastuvõtt ning arutelupaneel Eesti ja Vene muusikaekspordi arengusuundadest.

Tallinn Music Weeki klubiõhtud toimuvad koostöös Moskva muusikaproduktsiooni ettevõttega Dewar’s Powerhouse ja muusikaagentuuriga Main in Main. Üritusi toetavad Eesti saatkond Moskvas, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Välisministeerium, Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.

Klubiõhtute eel toimub reedel, 19. detsembril kell 15.00 Moskva kaasaegse kunsti keskuses Winzavod asuvas muusikaagentuuri „Main In Main" ruumides Tallinn Music Weeki esitlus, mille avab kõnega Eesti kultuuriesindaja Moskvas Dimitri Mironov. Esitlusele järgnevad muusikaekspordi teemaline arutelupaneel ning TMW vastuvõtt kohaliku muusikatööstuse esindajatele.

Kõigil kolmel õhtul, 19.–21. detsembril toimuvad klubis Dewar’s Powerhouse TMW kureeritud kontserdid, kus astuvad üles Eesti taustaga underground-muusika maailmanimed Maria Minerva ja Inga Copeland, Eesti parimaid venekeelseid hiphop-gruppe Gorõ Lana ja tunnustatud kitarrist-helilooja Argo Vals oma bändiga.

Reedel, 19. detsembril kostitab moskvalasi kuldaja hiphopist ja positivistlikust elukäsitlusest laetud vibratsioonidega Lasnamäe hip-hopi kogukonna lipulaev, Eesti publiku ja kriitikute lemmik Gorõ Lana.

Õhtu peaesinejaks on elektroonilise undergroundi maailmanimi Maria Minerva, kes esitleb oma tänavu kevadel ilmunud ja nii mõnegi kriitiku arvates parimat kauamängivat, futu-diskopommi "Histrionic". Los Angelesis resideeruva Maria jaoks on Powerhouse’i esinemine ühtlasi eelviimaseks ülesastumiseks viit Venemaa linna läbival minituuril.

Laupäeval, 20. detsembril esineb Powerhouse’is Vene päritolu, Eestis üles kasvanud ja Londonis kuulsust kogunud avangard-elektroonika kontseptualist Inga Copeland (tuntud ka artistinimega copeland), kes esitleb oma tänavu ilmunud ja mitmete oluliste muusikaväljaannete aastalõpu parimate albumite nimestikesse maandunud kauamängivat “Because I’m Worth It”.

Pühapäeval, 21. detsembril lõpetab TMW päevade kontsertkava Argo Vals Band’i džässrokist, progest ja ambient’ist laotud majesteetlikud helid. Moskva publiku lähem tutvus Ahja atmosfäärivõluriga sai alguse Argo tänavu augustikuus toimunud Vene tuuri vältel.

Tallinn Music Weeki kontaktüritusi Moskvas toetavad Eesti saatkond Moskvas, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Välisministeerium, Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.
Tallinn Music Weeki rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Põhja- ja Baltimaade suurim uue muusika festival ja muusikatööstuse konverents Tallinn Music Week toimub 25.-29. märtsil 2015 juba seitsmendat korda.

Lisainfo ja ajakava leiab Tallinn Music Weeki kodulehelt www.tmw.ee