Paul McCartney on tunnistanud, et ühte ta tuntumat laulu - "Let it be" - inspireeris jus ta ema. Mary roll on biitlite megahitis "Let It Be", mille sünd sai tõuke Pauli unenäost 1968. aastal. Selleks ajaks olid ansambli liikmete vahele tekkinud pinged, sest John Lennon oli kõrvuni armunud Yoko Onosse ning The Beatlesi tulevik paistis ebakindel. Siis aga nägi Paul unes oma ema...

"Ta nägu oli täiesti selge, iseäranis silmad," meenutas ta hiljem. "Ja ema ütles mulle väga leebelt ja väga julgustavalt: Las ta olla pealegi."

Paul on meenutanud: "See oli imearmas. Ärkasin suurepärase enesetundega. Ema oleks nagu mind tõesti sel raskel hetkel külastanud ja edastanud sõnumi: "Ole leebe, ära punni vastu, mine vooluga kaasa ja kõik saab korda.""

Esimesele abikaasale Lindale kirjutas Paul oma soolokarjääri väljapaistvama loo.

Paul tutvus ameeriklannast piltniku Linda Eastmaniga, kel oli esimesest abielust väike tütar Heather, 1967. aasta mais. Seejärel naasis Linda New Yorki ja kiindunud paar sai neist aasta hiljem. Pulmad peeti 1969. aasta märtsis.

Pärast The Beatlesi laialiminekut 1970 jätkas McCartney muusikukarjääri ja avaldas oma esimese sooloalbumi "McCartney". Albumi väljapaistvaim lugu oli kriitikute ja avalikkus silmis Lindale kirjutatud "Maybe I'm Amazed".

The Beatlesi biograaf Bill Harry kirjutab, et peal mõne üksiku vokaali Lindalt oli tegemist "ühe-mehe-albumiga, kus Paul mängis kõiki instrumente ise.

Paul avaldas 1971. aastal koos Lindaga veel albumi "Ram", mis tõusis Ühendkuningriigi edetabelites esikohale ja sisaldas nende koos kirjutatud ning ka USAs esikohale tõusnud hitti "Uncle Albert/Admiral Halsey".

Milliseid McCartney laule esitab Stig Rästa, selgub hiljemalt 14. mail.

Pileteid saab osta SIIT.

Kontserdi korraldab Ekspress Meedia.