Glamuurne telk on rohkem nagu hotellituba ja üldse on telk selle kohta üsna naljakas öelda. Tegemist on pigem 20 ruutmeetri suuuruse toaga, kus saab vabalt püsti seista ja kus on vaibad maas, korralikud madratsid koos lumivalgete linadega, valgustid, laud ja toolid, öökapid ning hotellile kohaselt ka hambari ja -pasta.

Weekendil on täielikult sisustatud glämpingud ja hind sõltub ööbijate arvust telgi kohta: kui minna kuuekesi, tuleb ühe öö hinnaks inimese kohta 22 eurot. Kui aga soovid privaatsust ja teha romantikat, siis ühe öö hind inimese kohta on 60 eurot.

Weekendi ajaks telkide rent läks alles lahti ning hetkel on saadaval veel nii mõnigi mugav majutus, mis Strandi hotelli lähedale püsti pannakse!

Ala on suletud, mehitatud valvega ja sinna pääseb sisse eraldi käepaelaga. Alal on oma 24h avatud lounge, tualetid, pesemisvõimalus ja külastajatele mõeldud tasuta parkla.

Glämping Clubi looja ja maaletooja Risto Oitmaa selgitab, et mõte sündis elust enesest: "Minu maakodu naabriks on Ohukotsu küün, kus toimub suve jooksul lugematu arv pulmasid ja samas on selge, et lähima 15 km kaugusel ei ole ühtegi majutuskohta. Teades, et pulmade majutus broneeeritakse juba rohkem kui aasta ette ning ka festivalide ja muude suuremate ürituste ajal on hooajaliselt majutusega probleeme, hakkasin lihtsalt huvi pärast uurima, kas tõesti mujal maailmas ei ole keegi tulnud mingi laheda idee peale, kuidas selline probleem lahendada."

"Üsna lühikese ajaga jõudsin oma otsingutega Inglismaale, kust avastastasin, et just nende samade telkidega on lahendatud nii festivalide, pulmade kui ka ettevõtete suvepäevade majutus ning lisaks sellele on glämpimisest saanud täiesti omaette viis, kuidas looduses puhata - seda saab ka teha väga mugavalt ja stiilselt," selgitab ta, mis ajendas seda ka Eestis katsetama.

Külastajaid on tema sõnul olnud seinast seina, sest esimesel aastal proovitakse erinevate hindadega ja erinevate sisustustasemetega, et leida üles just see, mida inimesed tegelikult ootavad ja mis hinnaga nad seda teha soovivad.

"Nii näiteks on ka Viru Folgil meil võimalus valida standard paketi ja glämpingu paketi vahel. Standard-paketis on olemas korralikud õhkmadratsid ja võimalus valida juurde ka vooditarvete komplektid, aga muu sisu puudub, samas telk ja ruum on täpselt sama. Nimetame seda ise DIY ehk "tee ise" glämpinguks. Selline valik on jõukohane pea et igale festivalikülastajale. Üldistades võib aga öelda, et meie klientideks on inimesed, kellele tavaline telkimine enam kõne alla ei tuleks. Põhjuseks võivad olla lapsed, piisav vanus või siis lihtsalt elementaarne soov korralikes tingimustes puhata."

Intsikurmu festivali ajal ööbis Glämpingus ka Liis Lemsalu, kes sõnab, et see oli täiesti omalaadne kogemus: “Olen ka varasemalt telkimas käinud, kuid selliseid mugavusi nagu Glämping Clubiga sain tunda, pole ma varemalt kogenud. Telk loob väga meeldiva atmosfääri, et tõeliselt oma aega seal nautida. Nagu väike indiaanlaste hütike, mis viib su täitsa teise maailma."

Vaata lähemalt www.glampingclub.ee

Intsikurmu made me do it ( tnx Juhan & Kats for the posing tips ) 👅🦖

A post shared by L I I S L E M S A L U (@liislemsalu) on Aug 5, 2018 at 9:01am PDT