Õhtu võtmekujuks on klassikalise muusika reivi kontseptsiooni looja, samanimelise üritustesarja korraldaja ning „ühemehe-revolutsiooniks" tituleeritud belglasest tšellist, dirigent, lektor ja ettevõtja Brendan Jan Walsh. Tüdinuna süvamuusika kinnistunud tarbimismustrist – uhketest kontsertsaalidest täis istmeile naelutatud snoobe – on Walsh võtnud nõuks tõestada, et klassikalisest muusikast võib lisaks intellektuaalsele väljakutsele leida ka vitaalset vunki. Enamgi veel – selle saatel saab tantsida!

„Klassikalise muusika reiv on täpselt see, mis ta väidab end olevat, sisaldades kõiki tõeliselt ägeda peo elemente: võimsat heli ja valgusmängu, suurepärast muusikat miksivaid DJ-sid, ning otse loomulikult leiab see kõik aset tööstushoones, kus moekad inimesed löövad tantsu, uskuge, või mitte – klassikalise muusika saatel!“, lausub Brendan Walsh kontseptsiooni tutvustades. Alates esimesest omalaadsest üritusest 2013. aasta augustis on klassikareivid Walshi juhtimisel jõudnud suurlinnade tööstushooneisse Amsterdamist Rio de Janeironi ning Londonist Berliini ja New Yorkini. Eestis esitletakse uudset peoformaati Kultuurikatla Katelde saalis, endise elektrijaama sobivalt tööstuslikus miljöös.

Brendan Jan Walsh ise esineb sündmusel aliase DJ Mengel all koos hollandlasest süvamuusika spetsi Arthur Gumsi ehk DJ Berg’iga, kelle CV-s on muuhulgas kirjas aastaid töökogemust Amsterdami Virgin Megastore plaadipoe klassikaosakonna müüjana. Stiilipiire purustava seti sooritab plaadifirma Bedroom Community ning Islandi tipp-salvestusstuudio Greenhouse Studios asutaja, helilooja ning produtsent Valgeir Sigurdsson, kelle teenuseid on kasutanud teiste seas Björk, Brian Eno, Feist ja Bonnie 'Prince' Billy. Süvatantsumuusika toimet testivad ka Londoni kaasaegse kunsti instituudi muusikaosakonna endine juhataja, BBC Radio 3 ja Resonance FM saatejuht Nick Luscombe ning briti psühhedeelse tantsuroki koosluse Death in Vegas ja rühmituse Bedroom Dance Community soundimeister Steve Hellier.

Maailmanimedest muusikauuendajate kõrval astuvad üles ka avatud meelega eestlastest plaadikeerutajad – Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kompositsiooni eriala diplomiga produtsent ja DJ Sander Mölder ning Hea Uus Heli üritustesarja korraldaja, produtsent ja DJ Aivar Tõnso, kelle muusika-alaste tegevuste kontole kuulub muuhulgas Veljo Tormise töötluste kogumiku „Laulu jäävuse seadus” kureerimine.

Lisaks plaadisettidele saab klassikareivil kogeda elektroonilise impromuusika grupi Algorütmid ja kammernaiskoori Sireen ühist kontsertetteastet, kus esitlusele tulevad elektrilise biidiga rikastatud Gustav Ernesaksa, Veljo Tormise ja Sander Pehki kooriteosed. Abstraktsed rütmistruktuurimeistrid ning Läänemere ohtlikeimalt kallastelt kogutud kaunid ning andekad sireenid sobitavad kokku kaks võrdlemisi vastandlikku muusikalist keelt – sünteesitud helid ja osavalt seatud  inimhääled ning lubavad publikule nii ambientlikku sfäärides hõljumist, kui ka tõelist nädalavahetuse peoakrobaatikat.

Spetsiaalse kujunduslahenduse loovad klassikalise muusika reivile kunstnik Marit Ilison ja sisekujundaja Ott Kangur.

Klassikalise muusika reiv / Classical Music Rave toimub reedel, 27. märtsil algusega 22:00 Tallinnas Kultuurikatla Katelde saalis.  

Jälgi videost, kuidas klassikareiv välja näeb: