Esimene festival toimus 2009. aastal, mil esinejate nimekirjas oli 68 artisti, kontserdikülastajaid aga nelja tuhande jagu. Möödunud aastaks olid näidud vastavalt 183 ja 11 200. Käesoleval kevadel lihvivad oma kontserdikava aga tervelt 233 muusikalist kollektiivi, et need 4.-6. aprillini festivalipubliku ette tuua. Eestit esindab sel aastal 165 artisti. Võimas muusikute delegatsioon - tervelt 26 esinejat - on saabumas Soomest, 6 kollektiivi on oodata Venemaalt ja Leedust. Kokku on muusikuid sel aastal 20 riigist.

TMW muusikastiilide skaala ulatub klassikast pungini, folgist metalini ja jazzist hip-hopini. Demokraatlik talendifestivali formaat ei tunnista peaesinejaid, ent rahvusvaheliselt kaalukaimast nimedest tasub sihikule võtta elektroonilise tantsumuusika novaatori Rangleklods Taanist, elektro-punk duo LCMDF Soomest ja meloodilise indie eduloo Me and My Drummer Berliinist.

Tallinn Music Week vaatab klubidest ja kontserdisaalidest aga kaugemale uue hooga jätkub eelmisel aastal debüüdi teinud Linnalavade programm, mis toob uue muusika Tallinna raamatu- ja plaadipoodidesse, galeriidesse, kohvikutesse ja teistesse kohtadesse, kuhu elav muusika kuigi tihti ei jõua. Linnalavadel toimuvad kontserdid pealelõunati ja on mõistagi tasuta.

Nädalapäevad tagasi tuldi välja üllatava restoranifestivaliga "TMW Maitsed", kuhu on valitud TMW kohalikud lemmik-söögikohad. Festivali vältel pakutakse neis nii erimenüüsid kui soodustusi festivalipassi omanikele. Söögikohtade hulgas leiab eripalgelise valiku: peentest Chedist ja Gloriast mõnusate F-Hoone ning Tilli & Kummelini. Lisaks toimuvad veinibaaris Paar Veini TMW laiemale publikule suunatud tasuta vabamas vormis vestlusringid, mille teemade ring hõlmab kõike muusikaga seonduvat plaadikujundustest eluni tuuribussis.

Sel aastal on kontserdipaikadena aktiivsed 17 erinevat saali, klubi, söögikohta. Uute kohtadena on lisandunud endises Kinomajas toimetav Sinilind, hubane Köleri 2 Kadriorus ja üle mitme aasta ka Club Hollywood. Paistab sedamoodi, et kui sind pole TMW-l, siis sind pole olemaski, sest Tallinn Music Week on tõepoolest tulemas kõikjale.