Sel aastal on festivali peakülaliseks maailmakuulus udimängija Yair Dalal, keda Arieli publikul oli esmakordselt võimalus musitseerimas kuulda 2006. aastal. Seekord annab iraagi päritolu muusik erakordse kontserdi koos ansambliga Vox Clamantis, mille kavas “Jeruusalemm” põimuvad kolme religiooni – islami, kristluse ja judaismi - muusikalised traditsioonid.

Arielil astub üles ka võluv Iisraeli lauljanna Ilana Eliya, kelle käesolev kava kannab endas Kurdistani rahva igatsuslikke laule vabaduse järele. Samuti on festivalil võimalik nautida oma loomingus klezmer-muusikat kasutava Odessa päritolu multiinstumentalisti ja bajaanivirtuoosi Boris Malkovsky kontserti koos “Dafo” keelpillikvartetiga Krakowist. Boris Malkovsky komponeeritud palad annavad edasi nii traditsioonilist elavat klezmermuusikat kui ka jazzi ning barokkmuusika võlusid.

Avapäeval toimub festivali raames Colin Shindleri raamatu “Iisraeli riigi ajalugu” esitlus, millele järgneb vestlusring autoriga.

Festivali Ariel tutvustab Lähis-Ida ning Ida-Euroopa juutide muusikat kui maailmamuusika lahutamatut osa, kus sulavad kokku kolme religiooni mõjud – judaismi poeetilised tekstid, islami muusika, kristluse traditsioon. Festival Ariel tutvustab Eesti maailmamuusika huvilistele juudi muusika tippesinejate loomingut. 1995. aastal asutas jazzi suurkuju John Zorn täna legendaarseks saanud plaadifirma “Tzadik. The Radical Jewish Culture”. Suurem osa Arieli raames esinenud muusikuid on avaldanud oma loomingut just selle plaadifirma alt, mis on igale esinejale suur tunnustus.

Festivali kunstilised juhid on dirigent Jaan-Eik Tulve ja vabakutseline ajakirjanik ning fotograaf Ilja Sundelevitš.