„Tänases saates tuleb midagi sellist, mis võtab suu ammuli nii osalejatel kui saatetegijatel. Ja kui te vaid teaksite, mis ülesanne antakse neile järgmiseks nädalaks,“ muheleb saatejuht Urmas Eero Liiv.

Kuigi „Kinotehase“ näitlejahakatistel siiani kogemusi napib, on Liivi meelest saatesse sattunud eranditult väga andekad noored. „Näiteks meie üks žüriiliige, lauljanna Lenna Kuurmaa on mänginud täispikas mängufilmis peaosa. Kui see ei anna näitlejakogemust, siis mis siin Eestis üldse annab. Pole vaja ajada sellist jama juttu, et ainult lavakakoolitusega inimesed on kinolinal edukad,“ arvab Liiv. „Meie noorte hulgas on tulesädemeid küll.“

 Tänases „Kinotehases“ etendavad poisid võitlusstseeni läbi aegade vaadatuimast Eesti mängufilmist “Viimne reliikvia”, mis on jõudnud rohkem kui 80 riigi ekraanidele.

„Kinotehase“ tõsielusari otsib Lenna Kuurmaa kõrvale uude Eesti mängufilmi kahte peaosalist. Ligi tuhandest soovijast pääsesid saatesse konkureerima 12, kes kolisid kokku Kinotehasesse.

Žüriis astuvad üles lauljatar Lenna Kuurmaa, filmirežissöör Peeter Simm („Georg“, „Arabella, mereröövli tütar“) ning „Kinotehase“ saatejuht Urmas Eero Liiv. Külalistena osalevad etteastete hindamisel täna näitlejanna Merle Palmiste ja lavavõitluse juhendaja Janek Joost.

Mai lõpus selguvad noormees ja neiu, kes võidavad peaosad uues mängufilmis, mille võtted toimuvad juba sellel suvel. Filmiprojektist leiab lähemat infot http://filmitalgud.ee/