Vana aasta saatsid mehed ära Sri Lanka lähedal tillukese kaluriküla külje all ilutulestikku ragistades.

Teiseks jaanuariks jõudsid nad Sri Lankale. "Selle reisi konkurentsitult kõige nahaalsemad ja limasemad sadamavõimud!" teatab Matvere.

Kange alkohol on parim meelehea
"Kõik eesti soost merematkajad, kes seda kirjatükki lugema juhtuvad ning kes seda saart planeerivad külastada, pange valmis ohtralt meelehead. Jälgige, et kõigile jätkuks, kõigile, kes häbenematult meelehead nõuavad."

"Meie näite puhul võib eristada nelja kolmeliikmelist gruppi + agent sekretäriga. Viimases hädas kõlbavad ka kingitused, aga lugupidamise väljateenimiseks ja asjaajamisele kiirema käigu andmiseks sobib ainult kange alkohol (rumm, viski). Vähemate pagunite ning vilenööridega mustad nublud lepivad veiniga, õlle peale krimpsutatakse nägu."

"Meie kaptenil on sellisteks puhkudeks lapikud plastpudelid Viru Valgega. Töötab väga hästi, eriti kui sinna juurde kirglikult rääkida, kui hinnatud ning peene napsiga selle näol meie kodumaal tegemist on."

Tollipitser ei tähenda midagi
"Viimane grupp olid tollitöötajad. Deklareerisime mõningase koguse pudeleid. Küsiti, kus on kapp, kuhu me kogu kraami siinviibimise ajaks kinni pitseerime. Näitasime juba täislaotud kappi. Kas teil teipi ja tükk valget paberit on, oli järgmine küsimus. Murjan plätserdas meilt saadud teibiga kapiukse kinni ning kirjutas paberitükile oma tähtsa nime."

"Seejärel küsis ta ränga töö eest tänu, milleks sobivat näiteks rumm. Jah, aga napsid on nüüd juba pitseri taga kinni… Pole lugu, vana rebis oma pitseriläga jälle lahti, krabas kaks notti kaenlasse ja lahkus õnnelikuna."

Suurte tagumikega turvamehed
"Galle on sadam, kust toimetatakse tankeritele ning konteinerlaevadele relvastatud turvamehi, kaitseks Somaalia piraatide vastu. Õhtul jälgingi, kuidas üsna meie kõrval, treenitud tapjaid mikrobussist kaatrile upitatakse.

"Kolm nooremat meest, välimuse järgi otsustades ameeriklased või britid (suured tagumikud, kahvatud, piimjad näod). Püssivutlarid on neil igatahes täpselt sellised, nagu psühhopaatidel actionfilmides."

"Kohvrid laskemoona ja igasugu muude relvade ja varustusega on nõnda suured ja kaalukad, et kogu seda transfeeri toimetavad murjanid jõuavad napilt neid liigutada. Turvamehed on reisist ja huvitavast ning uuest keskkonnast erutatud ja sädistavad kaatriahtris nagu iga teine turist seda teeb. Üldmulje põhjal ei paista just liiga ohtlik äri olema."