25.-29. märtsini juba seitsmendat korda toimuva festivali muusikatööstuse konverents leiab aset Nordic Hotel Forumis 27. ja 28. märtsil. Esinejate galerii on kirju inspireerivatest ning teedrajavatest tegelastest, kes on jõuliselt aidanud kujundada popmuusika tänast nägu. Nagu juba tavaks saanud, avab konverentsi reedel, 27. märtsil kell 10.00 president Toomas Hendrik Ilvese kõne.

Üks tänavuse TMW fookusi on murda eelarvamus, justkui domineeriksid muusikatööstuses jätkuvalt ainult mehed. Selle tõestuseks astub konverentsil üles mitmeid mõjukaid naisfiguure, teiste seas epohhiloova punkbändi The Slits kitarrist, filmirežissöör ning mullu paljukiidetud autobiograafia “Clothers, Clothes, Clothes. Music, Music, Music. Boys, Boys, Boys” üllitanud Viv Albertine ja tuntud pop-bändi Roxette mänedžer, Rootsi muusikatööstuse üheks mõjukamaks naiseks tituleeritud Marie Dimberg. Samuti saavad konverentsil sõna popkultuuriloo suunanäitajad, praktikud ja teoreetikud nagu punkbändi The Membranes asutajaliige ning termini „britpop“ leiutaja John Robb ja muusikamanager Simon Napier-Bell, mees, kes tegi suuri tegusid juba 1960ndate Londonis ning saatis 1985. aastal Wham!i esimese Lääne popbändina Hiina esinema.

Järgides muusikatööstuse suurt nõudlust muusikakonsultantide järele, kelle tööks filmide, teleseriaalide ja reklaamide heliriba koostamine, toob TMW esinema kaks selle valdkonna tipptegijat – Kuldgloobuste ja Emmy auhindadega pärjatud USA telesarjade muusikanõustaja Andrea von Foersteri (Firestarter Music) ja AMC tippseriaalide tiitrites figureeriva, Grammy nominendist plaadiprodutsendi Thomas Golubici (SuperMusicVision).

TMW muusikatööstuse konverentsi kavast leiab arutlusi laial teemade skaalal: kultuuriorganisatsioonide sotsiaalsest vastutusest ühiskonnas, loova linna kontseptsioonist ning sellest, kuidas pakkuda kaasaegsele muusikatarbijale avatud multižanrilist lähenemist. Ühtlasi võetakse luubi alla sõltumatute plaadifirmade ärimudelid ja tuluallikad ning muusikatööstuse kitsaskohad ajal, mil keskseks küsimuseks on „kes maksab muusika eest“.

Esmakordselt toimub TMW raames aruelupaneel muusika rollist filmides ja reklaamides ning Music Estonia korraldatud kiirkohtumiste sessioon, mis pakub kohalikele muusikaettevõtete võimalust personaalseteks kiirkohtumisteks maailma juhtivate muusikaettevõtjatega. Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopa muusikakogukondade olulisimaks kohtumispaigaks kujunenud konverentsil kaardistatakse tänavu põhjalikumalt Austria ja Poola regionaalseid turge ning esitletakse Venemaa muusikaelu edendajate värsket, tulevikule pühendunud põlvkonda.