1. Tänavu pälvis rokkar Tanel Padar president Ilveselt 99 inimese seas ära teenetemärgi. Vastuvõttudel on ta aasta jooksul juba käinud korduvalt. Aastal 2009 näiteks saabus ta presidendiballile mundris, mis matkis Laidoneri-aegset kaitseväevormi. Muusik oli oma kostüümist (mida ta ise "päikesearmee" vormiks nimetas) nii elevil, et ei pannud ballil naisi tähelegi ning vahtis muudkui aga kaitseväelasi ja mõtiskles selle üle, kuidas aeg on asju muutnud.

2. Neli aastat hiljem silmati Tanel Padarit EV95 vastuvõtul. Õigemini silmati teda kellegi kauni brüneti käevangus. Et intervjuu sai tehtud juba peomelus, siis oli rokkar mikrofoni ette sattumise hetkeks juba veidi keele pehmeks lasknud, ent just tänu sellele andis ühe eriti armsa ja siira intervjuu, kus kiidab oma pruuti Kristel Mardisood (kellega tänaseni paar ollakse). "Vaadake, kui ilus ta on!" ja "No te vaid vaadake teda!" kukub vasakule ka paremale.

3. Omaaegne skandaalitar Liis Lass vallutas Eesti kõmumeedia tõelise tormiga: noorukesest ent enneolematult vaheda sõnaoskusega blondiin näis olevat võtnud eesmärgiks n-ö kõik saed käima tõmmata. Ühel hetkel nähakse teda Playboy kaanel, siis presidendi vastuvõtul - viimasel keskerakondlasest Lauri Laasi kaaslasena aastal 2009. Kuigi jäi arusaamatuks, miks keegi peale kollase meedia peaks üldse Liisi vastu huvi tundma, siis ei takistanud see juba ka klaasi kallutavat blondiini otse kaamerasse põlastamast: "Hahhaa, kollased uudised, jou!" Mõni aasta pärast intervjuud oma kogemuste põhjal ka meediateemalise raamatu üllitanud Lass asus pärast avasõnu lahkesti ajakirjaniku eest tööd ära tegema, vastates juba eos kõikidele võimalikele küsimustele, milleks ta oli valmistunud, sealhulgas ka, kas ta magab Lauriga ja kas plaanib Keskerakonda astuda. Tulemuseks oli Delfi TV tõeline kuldvara, mis lõppes tõeliselt ajalooliste repliikidega. "Kõik on seaduslik ja kõik on korrektne...juriidiliselt," sõnas Liis ja naeratas kaamerasse lõpetuseks. "Ja mis peaasi - kõik on meeldiv!" lisas Laasi.

4. Eesti Vabariigi 92. aastapäeva avavalss jääb meenutama esipaar Evelini ja Toomas Hendriku hiilgeaegu, mis paraku 98. aastapäevaks on igaveseks minevikku jäänud.

5. Kleidikroonika aastast 2008. Omas ajas ja mahlas tehtud lugu, mis ei jää just kümnendite taha, ent mõjub juba üpriski retrolikult. Muuhulgas näeme siin tulevase Luisa Värgi puust kõrvarõngaid (vanaisa tehtud olid vist) ja sokk-kleiti. Ja muud huvitavat.

6. Presidendiballi kleidiralli üks kuningannadest Keit Pentus-Rosimannus andis intervjuu oma kõikse värvikama ja vanima kostüümi kohta.

7. Nädalapäevad tagasi lahkus siit ilmast eakas muinasjutumaalija Siima Škop, kelle kuulsa käe all said endale näo terveid põlvkondi rõõmustanud raamatukangelased: Okasroosike, Pöial-Liisi, lehekülgede kaupa loomi. Kolm aastat tagasi tegi Delfi TV oma EV95 projekti raames kunstnikuga toreda vabariigi aastapäeva intervjuu, kus tal oli nii mõndagi teravat öelda ka presidendiballi väisavate prouade soengute kohta - seda mõistagi kõige muu elutarkuse kõrval. 1920. aastal sündinud ning ka juuksurina tegutsenud Siima sai suisa pahaseks mõnede tänapäeva naiste juuste peale (vt tema kommentaari alates 1:30). Puhka rahus, vahva ja söakas proua Siima, Sinu tööd elavad alati edasi meie südametes!

8. Kuigi alates 2. jaanuarist on meil uus esileedi, ei saa me siiski unustada meile 9 aasta jooksul armsaks saanud Evelin Ilvest. Meenuta, kui kaunis nägi ta välja oma viimasel vastuvõtul esileedina.