1. Reet Linna

Linna on üks kõige pikema staaažiga naisi teles, kes alustas ETVs tööd juba aastal 1969. “Prillitoos” ja “Laulge kaasa” 2006. ja 2007. aasta aastavahetusel läks Reet teleajalukku, esinedes korraga kõigis kolmes suures eestikeelses telekanalis: ETV otsesaates, TV3 saates “Hoia ja Keela!” ning Kanal 2 aastalõpusaates.

2. Anu Välba

Välba särav naeratus on teleekraane kaunistanud nii erinevates saatersarjades kui ka suuremahulistes teleprojektides. Koos Marko Reikopiga on juhitud telesaateid “Terevisioon“(2001-2006), “Paar” (2006-2009) ja igaõhtust magasinisaadet “Ringvaade”. Toimetatud ja läbi viidud projektide nimistusse kuuluvad Välbal näiteks Eurolaul, “Laululahing”, Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert ja vastuvõtt, kui nimetada mõni. Viimatiste saavustuste hulka on väga sobilik lugeda kiiresti menukaks saanud “Hommik Anuga”.

3. Maire Aunaste

Poliitikasse siirdunud Aunaste on kahtlemata Eesti telemaastiku üks säravamaid diivasid, kes alustas teletööd ETV uudistetoimetuses “Aktuaalse kaamera” reporterina. Algselt Eesti Televisioonis jooksnud meelelahutussaadet “Reisile sinuga” juhtis Aunaste tervelt kümme aastat ning hiljem astus ta kaamerate ette autorisaates “Meie”. Viimaseks saateks ETVs jäi Aunastel enne poliitikasse siirdumist “Tõuse ja sära”.

4. Marite Kallasmaa

Selle hääle tunneb une pealt ära iga eestlane, kelle kodudes naine 29 aastat värskemaid uudiseid toomas käis.

5. Moidela Tõnisson

Aastatel 1966 — 1971 juhtis ta naisteajakirja tüüpi telesaadet “NB!”, mis käsitles elulaadi, kodu ja moodi. Samuti tegi ta tantsusaadet “Tantsusaal”, kokasaadet “Vaata kööki!” ning päevakajalist draamasarja “Mis Koosta peres uudist?”. Moidela töötas ETVs saatejuhina kuni 1994. aastani.

6. Ruth Peramets

13. augustil 1955. aastal nägid televaatajad Ruth Perametsa esimest korda ekraanil ja naine oli järgmisest päevast poole kohaga "Aktuaalsesse kaamerasse" tööle ka vormistatud. 1967. aastal algas saatesari “Tädi Ruthi jutt”, mille kaudu Ruth Peramets-Püssist sai igaveseks armastatud tädi Ruth. Naine töötas ETVs 28. aprillini 1984.

7. Reet Oja

Reeda eestvedamisel tehtud saated nagu "Kitsas king”, "Tegijad”, "ÖÖ-TV”, "Hommiku-TV” olid ETV saatejuhi 23 aastat kestnud karjääri jooksul saanud väga paljude lemmikuks, kuni naine 2001. aastal ootamatult ekraanilt lahkumisest teatas.

8. Lilian Kosenkranius

Lilian Kosenkranius on kahtlemata ka üks läbi aegade Eesti armastatumaid telenägusid, kes esimest korda astus vaatajate ette 1971. aastal kokasaatega "Vaata kööki“. Ajaks kui tähistati saate viiesajandat osa, oli kätte jõudnud aeg, kui poodidest polnud enam pea mitte midagi saada, ent krapsakas perenaine ekraanil alal ei andnud ning teda hakati kutsuma naiseks, kes oskab ei millestki ka midagi teha.

9. Marika Tuus

1985–1987. aastal Eesti Televisioonis saatejuhi, toimetaja, peatoimetaja ja produtsendina töötanud Marika Tuus-Laul on tänaseks rohkem tuntud poliitiku kui ajakirjanikuna.

10. Ela Tomson

Tema tuntumateks saadeteks on “Järjehoidja”, “Laupäevastuudio” ja “Prillitoos”. 1972–1992. aastal Eesti Televisiooni toimetaja ning 1994-2000 aastat hanketoimetuse peatoimetaja ametit pidanud Tomson töötab täna Pärnu Linnavalitsuses.