Mikolas Josef sai 2018. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Lissabonis kuuenda koha (võitjaks tuli Netta Iisraelist). Josef, kes esitas lugu “Lie to Me”, oli alles teine finaali jõudnud Tšehhi esindaja ning ühtlasi kõrgeima koha pälvinud Tšehhi esindaja Eurovisiooni ajaloo vältel. 22-aastane artist vajas Eurovisiooni proovide käigus saadud selgroovigastuse järel ravi ning pälvis hääleka aplausi, kui lõpuks finaalis esinedes kukerpalli tegi. Pärast Eurovisiooni on tema lugu “Lie to Me” üle kogu Euroopa edetabelites jõudsalt tõusmas – samuti on tal nüüdseks Instagramis üle 440000 jälgija.

“Narvas läheb juuli lõpus tõsiselt kuumaks, sest 18.-21. juulil toimuva Baltic Sun festivali artistide nimekirja on lisandunud Tšehhi Eurovisiooni staar Mikolas Josef! Mikolas on hetkel noorte eurooplaste lemmik ning lisaks oma andekusele, populaarsusele ja kaunile väljanägemisele on ta ka väga meeldiv ja rõõmsameelne inimene, kellega on lausa lust koostööd teha. Eurovisiooni suurstaaridest esineb Baltic Sun festivalil veel Norra täht Aleksandr Rybak, aga ka Eestit Eurovisioonil esindanud Koit Toome ja Vaiko Eplik,” ütles festivali direktor Oleg Pissarenko.

Eesti Vabariik 100 pidustuste raames 18.-21. juulini toimuv Baltic Sun festival toob suvisesse Narva Eesti ja välismaa artistide paremiku. Stiililiselt kostub muusikat popist rokini, folgist jazzini ja indist bluusini. 18. juulil toimub Narva linnuses Baltic Sun festivali suurejooniline galakontsert, mille esimese osa kunstiline juht, maailmakuulus dirigentKristjan Järvi toob kokku Eesti säravamaid popi, elektroonika, roki ja klassikaliste hoovuste muusikuid. Noëp, Erki Pärnoja, keelpillikvartett Prezioso ja Sander Mölderastuvad Narva linnuse lavale gala esimeses osas. Teises osas austab festivali lava ka legendaarne Anne Veski, kes esitab oma kustumatuid hitte.

Festivali ajal rõõmustavad publikut teiste seas sellised artistid nagu Astro’n’out Lätist,Maia Hirasawa Rootsist, Alexander Rybak Norrast, Erja Lyytinen Soomest, Bravo ja The Crossroadz Venemaalt, Daddy Was A Milkman ja Justinas Jarutis Leedust, Liis Lemsalu, Vaiko Eplik & Eliit, Radar & Koit Toome ning Curly Strings Eestist ja paljud teised. Esinejate nimekiri täieneb jätkuvalt ning muusikasõpru ootavad mitmed suured üllatused. Kogu festivali vältel toimub Narva tänavatel, promenaadil ja parkides palju põnevat näitustest tantsuetteasteteni ja popup-kohvikutest laste mängupesadeni.

Baltic Suni ajal saab sõita eksklusiivse “jazzijahiga”, mille pardal esineb Eesti esimene gypsy-jazz trio Titoks. Luksusliku varustusega laev, mis hakkab sõitma Narvast mereäärsesse Narva-Jõesuusse, on varem kuulunud PrantsusmaaElvis Presleyle” ehk Johnny Hallydayle, ning selle VIP-jahi pardal on Cannes’i festivali raames pidutsenud nii mõnigi filmitäht eesotsas Johnny Deppiga, kes korraldas jahi peal “Kariibi mere piraatide” afterparty.