Ruslan, kes juba aastaid Eestis elanud ja soravalt ka eesti keeles räägib, leiab, et Ukraina võit oli tähendusrikas just selle poolest, et võitis sõnumiga lugu, mis seisab selle eest, et sellised hirmsad sündmused ei korduks, nagu Ukraina võiduloo teemaks olev krimmitatarlaste küüditamine 18. mail 1944 (juhtumisi on täna aastapäev) või ka eestlastele osaks saanud sama saatus. Ka juhib lugu tähelepanu Krimmis toimuvale, mida tänaselgi päeval justkui maha vaikitakse. Justnimelt seepärast leiab ta, et Eurovision peaks lausa Krimmis toimuma. "Kaua võib? No miks? Ja miks te pärast tulete ja ütlete, et olete oma riigi patrioodid? Kui olete patrioodid, siis kaitske oma riiki ja armastage oma riiki. Aga ärge minge (nagu laulus – toim.) majja ja tapke. Ja pärast veel ütlete, et vau, see on äge! See pole äge!" sõnas Ruslan tuliselt.

Venemaa pahameel ning solvumine Ukrainale kaotamise pärast tõmbab Ruslani aga iseäranis käima: "Kui Dima Bilan võitis, siis kogu Venemaa karjus, Eurovision on kõige parem, see on meie asi, me oleme kõik võitjad! Ja nüüd nad kaotasid ja kaotasid kellele - Ukrainale! Ja nüüd on nende vastu kogu maailm! See on lapsik. Peate oskama kaotada, kui olite kunagi võitjad!"

Muusik usub, et hoolimata kõigest osaleb Venemaa ka Ukraina Eurovisionil, kuna tahab väga võita. "Kindlasti võtab Ukraina neid vastu, kui nad ei tule jõuga ja ei osale "ainult tankidega"," tsiteerib ta Venemaa poolt kostnud jutte.

"Rahu ei ole poliitika. Need on inimlikud asjad, mida me kõik vajame," sõnab ta lõpetuseks.

Vaata kogu tulist intervjuud videost!