Bruschetta
Vaja läheb:
ciabattat
oliiviõli
tomatit
küüslauku
basiilikut
pipart
suhkrut
Valmistamine: Tükelda tomat, purusta küüslauguküüs ja viiluta basiilik. Lisa segule natukene suhkrut, pipart ja oliivõli. Viiluta ciabatta ning tilguta peale oliivõli. Küpseta ciabatta ahjus krõbedaks ning lisa tomasti-küüslaugu-basiilikusegu, kaunista basiilikulehega.

Lõheampsud
Vaja läheb:
ciabattat
soolalõhet
maitsestamata toorjuustu
salatilehti
idusid
pipart
sojakastet
sidrunit

Valmistamine: Viiluta ciabatta ja tilguta peale oliivõli. Küpseta ciabatta ahjus krõbedaks ja kata salatilehega ning lisa rulli keeratud soolalõhe, mis on maitsestamata toorjuustuga täidetud. Lisa soolalõherullile pipar ja sojakaste, puista üle idudega ning kaunista sidruniviiluga.

Lõhe sinihallitusjuustu-ananassikastmes koos värske salatiga
Vaja läheb:

sinihallitusjuustu
konservananassi
hapukoort
tilli
lõhefileed
pipart
soola
Salat:
salatisegu
jääsalatit
Lutserni idusid
kirsstomatit
kurki
paprikat
õunu
Vahemere ürdisegu
pipart
oliiviõli
laimimahla

Valmistamine: Tükelda ananass ja sinihallitusjuust, lisa hapukoor ning tükeldatud till. Aseta lõhefilee fooliumi sisse ja vooli fooliumi ääred kõrgemaks. Jahvata lõhefileele soola ja pipart ning kata eelnevalt valmistatud seguga. Pane lõhe 35 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema. Salati valmistamiseks tükelda jääsalat ja lisa salatisegule. Lisa veel idud, tükeldatud kurk, paprika, õun ja kirsstomat. Maitsesta salat Vahemere ürdisegu, paprika ja oliivõliga. Lõpetuseks pigista salatile laimimahla ning serveeri salat koos lõhega.

Soe šokolaadikook jäätisega
Vaja läheb:

200 g tumedat šokolaadi
200 g suhkrut
200 g jahu
200 g võid
4 tk muna
vaniljejäätist

Valmistamine: Sega suhkur, munad ja jahu. Sulata šokolaad ja või ning lisa segule. Pane segu muffinivormidesse ning küpseta ahjus 11 minutit 200 kraadi juures, kuni koogid on pealt krõbedad ning seest pehmed. Serveeri soojad koogid vaniljejäätisega.

Head isu!