Reedel, 20. märtsil kell 17.30 esitletakse Tartu Ülikooli Raamatupoes Mart Kivastiku uut novellikogu "Autoportree naise ja hobusega". Tallinnas esitletakse raamatut 25. märtsil kell 17 Solarise keskuse Apollo raamatupoes.

"Autoportree naise ja hobusega" on Kivastiku viimaste aastate novellide kogu, millest esimene lugu „Angeliki“ on peaaegu et lühiromaan filmitegemisest, Cannes’t ja saladuslikust kreeklannast. Novellide tegelased on läbi raamatu norgus tüübid, kelle lurris elus juhtub teinekord päris naljakaid asju. Nagu ütleb kelner Gunn asja kokku võttes: „Perse see sidrun! Tuleb ikka elama hakata.“ „Õnn tuleb magades“ pälvis 2015. aastal Friedebert Tuglase novelliauhinna, mis võib olla ka õnnelik juhus, nagu auhinnad ikka. Igatahes on see raamatu ainuke puhas naistekas, ülejäänud on meestega pooleks. Lood neile, kes otsivad armastust, aga ei leia. Aga ükspäev ...

Novellikogu on välja andnud kirjastus Väike Öömuusika.

Mart Kivastik (sündinud 4. märtsil 1963) on eesti kirjanik. 1989. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli filoloogiateaduskonna eesti keele ja kirjanduse erialal. Töötas aastatel 1989-1991 filmistuudios Tallinnfilm. Seejärel on ta olnud vabakutseline kirjanik. Kivastikul on ilmunud mitmeid novellikogusid, romaane ning näidendeid. Ta on täispika mängufilmi "Üks mu sõber" režissöör.