Saatuse sõrm: BFMi tudengid sattusid kontserdile

Ansambli bassimees Madis Lett jutustas Publikule, kuidas ülalnähtud visuaale filmiti ning paljastas ka selle, kui kaua selline protsess aega võtab. Selgus, et video on tehtud Balti Filmi- ja Meediakooli tudengite poolt nende kursusetöö raames ja kogu idee sündis nagu tavaliselt, juhuse tahtel külastatud kontserdist, tekkinud sümpaatiast ja sellele järgnenud koostööst.

“Enne konkreetsete võttepäevadeni jõudmist plaaneerisime kogu pundiga asja mitu kuud, sest paralleelselt käis Noortebändi konkurss,” räägib Madis. “Tagantjärgi mõeldes kukkus video üsna selliselt välja, nagu olime seda oma peas ette kujutanud ja seda ilmselt tänu sellele, et ettevalmisuse juures harutati iga stseen üksipulgi lahti. Tore oli näha sellist pühendumust noorte tudengite juures,” arvab ta.

Raskeim katsumus: filmimine koos lastega

Filmimispaiku oli kaks: Mustjõe prooviruum ja Tallinna Ülikooli aula, võttepäevi oli 3 ning neist viimane oli kõige väsitavam ja vastutusrikkam. “Filmisime siis kõik stseenid lastega,” põhjendab Madis vastutusrikkuse argumenti. “Videos väikeste laste kasutamine oli algusest peale raskeks proovikiviks: kuidas nendega hakkama saada, kas kõik laabub, päev on pikk, lapsed väsivad… Täiesti ausalt ütlen, et kokkuvõttes läks väga hästi. Üllatav oli see, et osad väiksed kutid olid oma kidrad kaasa võtnud ja tinistasid seal ja olid jube rahul,” rõõmustab kitarrist.

Madise selgituste kohaselt seisneb video idee selles, et kuna kolm noormeest — Egert Milder, Henri Kuusk ning ta ise — on eluaegsed sõbrad, koos kasvanud, arenenud ja muusikat teinud, siis peab videos olema esindatud 4 generatsiooni. “7-, 13-, 16-aastased ja lõpuks meie,” loetleb Madis. “Ja see kõik moodustab kokku näidendi, mille paljastab lõpus olev ühiskummardus…,” lõpetab ta.

Kallis Publiku muusikasõber, kas Sulle meeldis Slippery Slope’i video?