"Tänasel, erakordselt tuuletu taeva ja sileda veega päeval, näidati kuut kilpkonna, nelja väiksemat vaala ja vesipüksi. Viimatimainitu tegi iseäranis eriliseks see, et ta möödus meist hääletult umbes 300 m kauguselt. Tuli masinal nö. punn põhja vajutada, et mitte jalgu jääda," kirjeldab Marko Matvere logiraamatus.

"Ookeanipind, tuulispasa 20 m diameetriga jalamil tuiskas ning pilv, millesse keerise teine ots sisenes, oli sünkjashall, liikuv ja kobrutav massiiv. Vesipüksi nägin viimati lapsepõlves Pärnu lahel. Tookord tuli pilvest alla kaks kõrvutiasetsevat, torujat keerist. Jäi tõesti mulje, nagu läheksid suured püksid üle mere Häädemeestelt Liu suunas."

VIDEO:

Nüüdseks on ilmarändurid seilanud tagasi Sri Lankale, Galle linna. Seal ootavad nad kaitsvat kaubalaeva, mis katamaraani ohutult Somaalia piraadivetest läbi viiks.

"Meie lootus, konteinerlaev Dalia asub alles Singapuris ning tema liikumisgraafik on ümbertehtud. Homme lähme autoga Colombosse, agentuuriga läbirääkima ja uusi võimalusi otsima," teatas Matvere täna.