"Vööris seisis mees, kes vehkis punase kangaga. Lähemale jõudnud, karjusid kõik: "Water, water"," kirjeldab Matvere.

"Korjasime oma laevast iga viimase tühja plastpudeli kokku ning täitsime kibekähku kraaniveega. Kohe, kui meestel vesi käes, lunisid nad: "Cigarettes, cigarettes" ja kui ka sigaretid käes, loogilise jätkuna: "Drink, drink, alcohol". Sellised need srilankalased on, annad sõrme, võtavad käe. Vastukaubaks loopisid nad meid siiski tuunikaladega (4 tk)."

VIDEO:

Sõrme jätmist sai Marko veelgi kogeda. "Meie punnsilmne, valekott, ahnepäts-agent Sri Lalankal, Mr. Chattura, oli vahepeal tuliuue, suure džiibikolaka soetanud, aga sellest oli talle veel vähe.
Kui ta meid küütlevas tõllas teelesaatma tuli, rabas kokpitis seinalrippuva pesapallikurika kaasa, mille madrus Peep Kariibi meres laevale kinkis. Tal minevat tarvis. Enam käest ei andnud. Eseme otstarve senimaani oli püütud kalu uimastada ning arvatavatesse aluse ründajatesse respekti sisendada."

"Ka myfriend Ekka ei häbenenud otsesõnul almust paluda.
“You know my situation!(Sa ju tead mu seisukorda!)” lausus mees alandlikku koera nägu tehes.
Kohe, kui almus käes, krabas tüüp mu päikeseprillide järgi. Väikesed, mustad sindrinahad!"

Nordea tõstmine, spetsiaalselt jahtide ning kaatrite transpordiks kohandatud laevale, leiab aset Maldiividel 24. märtsil. Hetkel pidavat sama toimingu ootuses kohapeal viibima veel 12 välismaalaste purjekat. Mahalaadimine saab toimuma Marmarises, Türgis.