Augustibluusi ning laupäevase järelpeo korraldaja Raul Ukareda sõnul kujunes tänavu 19. korda toimunud festival eriliselt vägevaks elamuseks kõigile osalistele. "Kuigi festivalist on möödas juba mitu nädalat, ollakse mõtetes ikka veel Haapsalus – veebis käib seniajani pidev pildi- ja mõttevahetus jne. Et festivalieufooriast lõpuks väljuda ja tavaellu naasta, ongi vaja korraks veel kokku saada, pilli mängida ja end laua taga tühjaks rääkida," muljetab Ukareda.

Suurejoonelise mahatulemise-peo üheks tõmbenumbriks on spetsiaalselt tänavuse Augustibluusi tarbeks kokku pandud Magnetic Band, kelle noor solist Madis Arro hämmastas festivalipublikut Gunnar Grapsiga äravahetamiseni sarnase häälega. Väidetavalt suudab Arro heal päeval ilma falsetita ka kolmanda oktaavi La välja võtta. Nii et, eks näis!

Ainukordset avastamisrõõmu pakub Costa Ricalt sünnimaale põikav legendaarne kitarrist Slavka Kobrin – 1980ndate alguses Gunnar Grapsi poolt Venemaa linnast Tšerepovetsist Eestisse kutsutud kitarrist, kes "mängis kõik kohalikud kitarristid Jimi Hendrixina laua alla", nagu kirjutab Mihkel Raud raamatus "Musta pori näkku". Kobrinit mäletatakse siinmail eeskätt Ultima Thule kitarristina ning paljude bändi menulugude nagu "Lennelda priiks", "Liivimaa Pastoraal" kaasautorina.

Laiemale avalikkusele teada-tuntud artistidest astuvad paljunäinud Krahli baari lavalaudadele veel näiteks kitarrist Nevil Blumberg (Magnetic Band, Radar, Nevil Blumberg Band) ja lauljatar Airi Allvee. Vanakooli meistritele sekundeerib möödunud aasta algusest tegutsenud ja kiiresti hinnatud live-esinejaks tõusnud noorema põlvkonna pauertrio The Rude Grooves, kelle loomemootori on tiksuma pannud eeskätt briti 60ndate bluusroki combod nagu Cream ja The Bluesbreaker.

Uksed Augustibluusi järelpeole avatakse kell 21.00. Pidu kestab varaste hommikutundideni ja pilet maksab kohapeal 5 eurot.

Vaata ja meenuta Augustibluusi fantastilisi esinemisi: