Piletitasku seekordses, järjekorras 17. taskuhäälingu saates, on Delfi stuudios külas Thors Films OÜ produtsent Maarek Toompere ja näitleja Peeter Oja. Saates räägitakse suurlavastuse telgitagustest, alustades näitlejate sisseelamisest rollidesse ja suhestamisest publikuga, lõpetades Kiidjärvele püstitatud teatriala külalismugavustega.

Saates tuuakse esile lavastuse olulisus kultuuripärandi edasikandmisel ja uutele põlvkondadele tutvustamisel. „„Ada. Rääkimata lugu“ on kultuurivaade ühest küljest Adast endast, aga teisalt ajastu suurkujudest, kes kujundasid tollast kultuurielu. Selle kaudu on nooremal generatsioonil võimalus tunnistada, millist elu elasid nende vanavanemad noorena,“ selgitab Toompere. Märkimata ei saa jätta, et rääkimata lood tuuakse publikuni suurejoonelise produktsiooni ja huumoriprisma kaudu.

Muusikalise lavastuse üheks ajendiks on Urmas Oti intervjuu Ada Lundveriga saatesarjas „Carte blanche“. „Teatrit ei saa teha inimesest, kes on igav. Ada õnnestumised ja ebaõnnestumised pakuvad materjaliks palju kõneainet,“ selgitas Oja.

Produtsendid Marek Toompere ja Tarmo Kiviväli on Thors Films meeskonnaga taaselustanud Eesti kultuuri suurkujude lugusid lähiminevikust. Esimeseks suvelavastuseks oli „Vana klaver ehk suusabaasis on tantsupidu“ Kalmer Tennosaarest, millele järgnes „Ada. Rääkimata lugu“. „Mõlemad lavastused andsid kinnitust, et sellised projektid köidavad publikut ning ka 2024 aasta suvelavastuseks on meil järgmine subjekt välja valitud,“ lisas Toompere.

Kui tahad näha 2022. aasta publikurekordeid püstitanud suurlavastust „ADA. Rääkimata lugu“, siis osta piletid PILETITASKUST.

Saatejuhid on Kait Kuus ja Mihkel Tepp.

„Ada. Rääkimata lugu“