„Uni saabub koidikul“ kontserttuur viib kuulajad helide ja valguse fantastilisse maailma. Teekonnal osalevad armastatud Eesti artistid nagu Elina Netšajeva, Tiit Kikas, Heldur Harry Põlda, Tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja keelpillikvartett. Vestlusest selgub, et kontserttuur sai alguse ootamatust ideest ning muutus aja jooksul jõulutuurist kevadtuuriks.

Kontserttuurist „Uni saabub koidikul“ on oodata väga mitmekesist ja põnevat kava, mis ühendab erinevaid muusikastiile ja lausa ootamatuid instrumente nagu inimklaver. Oluline on ka publiku kaasamine ning soov luua elamus, mis jääb kuulajatele meelde. Tiit mainis, et kontserditel võib oodata erinevusi vastavalt esinemispaigale, kuid üldjoontes on kava sama ning ettevalmistused hoolikalt tehtud igaks esinemiseks.

Uni saabub koidikul

Üheks kõige mõjuvamaks looks on kindlasti Tiit Kikase ja Jaagup Kreemi ooperist pärit „Ööbiku aaria“, mis on inspireeritud Oscar Wilde’i lühimuinasjutust „Ööbik ja roos“. Kuid on kindel, et ka Elina Netšajeva poolt esitletav „La Forza“ tuleb esitlusele.

Kontserdil on kasutusel valgusefektid ja laserid, mis on sünkroonis muusikaga, luues unikaalse emotsionaalse elamuse. Selline kooslus tekkis tänu artistide ühisele soovile midagi suurt ja erilist luua. Tervitame üheskoos kevade saabumist ja kogeme häid emotsioone.