Euroopa Kuldliigas mängib naiskond Rakveres kodupubliku ees Sloveenia ja Ukrainaga 17. ja 19. mail. Pileteid saab soetada Piletitaskust. Ülejäänud mängud toimuvad võõrsil. 10. ja 11. mail peetakse Tallinnas ka kaks kontrollkohtumist Lätiga.

Juhendajana on Andres Toobal seni koondise juures olnud abitreeneri rollis. Tema sõnul muutus liiga suur ei ole. „Kohe esimeses trennis oli ikka natuke teistmoodi tunne, olin mõnusasti ise ka mugavustsoonist välja aetud, samas sellist head töötahet täis nagu kogu meie staff. Mängijatega meil kindlasti on mingi usaldus olemas, üritan nad alati ära kuulata ja leida lahenduse või selgitada,“ ütles peatreener.

„Naiskonna osas, siis oleme küll väikeste kadudega ja mõned töö ja kooli segamised on olnud, aga oleme üritanud leida head lahendust neile. Arvan, et oleme alustanud hästi ja tean juba eelnevatest aastatest, et motivatsiooniprobleeme selle võistkonnaga kunagi pole olnud. Kõik, kes siia tulevad, on head tahtmist täis ja kõik on valmis tegema pikad sammud edasi. Liiga palju me muutusi mängus tegema ei hakka, proovin leida ka mingeid enda ideid, mida tahaksin proovida. Suurem fookus läheb suve lõppu (kui toimuvad Euroopa meistrivõistluste valikmängud - toim.), aga me peame nüüd Kuldliigas leidma sellise hea mineku ja vägeva kambavaimu. Me oleme väike riik, aga võime platsi peal olla ägedalt ühtsed, saame Kuldliigast väga häid ja tugevaid mänge, mis meid edasi viivad ja kanduvad üle ka suve lõppu,“ rääkis juhendaja.

Vaata intervjuust, mida arvab Toobal tugevas Bulgaaria meistriliigas mänginud sidemängija Melissa Varlõgina arengust ja mõjust naiskonnale, suurepärase hooaja teinud liidrist Kertu Laagist, soovist rohkem noori välismaale saada ja Euroopa Kuldliigast.

Videointervjuu Andres Toobaliga:

Rahvusnaiskonna liider Kertu Laak jätab seljataha suurepärase hooaja Poola kõrgliigas. „Füüsiliselt ikka natuke väsimust on, aga vaimse poole pealt on koondisesse alati tore tulla – kamp on äge ja sa ju tead, kelle juurde sa tuled, kõik on sõbrannad ja mingit harjumist ei ole. Usun, et töö läheb siin ladusalt käima,“ ütles Laak.

Vaata videost, kuidas Laak pronksiga lõppenud klubihooajaga rahule jääb ja kas koondise jaoks ka veel mängulusti jagub. Lisaks tuleb juttu uuest peatreenerist, noorest ägedast positsioonikaaslasest ja Kuldliiga süsteemist.

Videointervjuu Kertu Laagiga:

Rahvusnaiskonna koosseis:

Sidemängijad: Melissa Varlõgina, Karolina Kibbermann, Häli Vahula

Temporündajad: Liis Kiviloo, Johanna Sova, Mirjam Karoliine Kask, Liisbet Pill

Nurgaründajad: Nette Peit, Nora Lember, Karlotta Kattai, Salme Adeele Hollas, Silvia Pertens, Kristiine Miilen

Diagonaaründajad: Kertu Laak, Carmel Vares

Liberod: Janelle Leenurm, Kadri Kangro, Marily Lass

Peatreener Andres Toobal, abitreenerid Marko Mett ja Valdis Radionenkov, ÜKE-treener Krete Junson, füsioterapeut Annabel Kutman, arst Mari Arak, mänedžer/statistik Mihkel Sagar.

Kuldliiga mängude ajakava:

Rakvere spordihall

17. mai kell 18.00 Sloveenia – Eesti

18. mai kell 16.00 Ukraina – Sloveenia

19. mai kell 16.00 Eesti – Ukraina

Beveren, Belgia

24. mai kell 21.30 (Eesti aeg) Eesti – Belgia

25. mai kell 21.30 Horvaatia – Eesti

26. mai kell 19.00 Belgia – Horvaatia

Bakuu, Aserbaidžaan

31. mai kell 16.00 (Eesti aeg) Eesti – Aserbaidžaan

1. juuni kell 16.00 Austria – Eesti

2. juuni kell 16.00 Aserbaidžaan – Austria

Kontrollmängud Kuldliiga eel:

10. mai kell 19.00 Eesti – Läti (Tallinn, täpne mängupaik selgub)

11. mai kell 14.00 Eesti – Läti (Tallinn, täpne mängupaik selgub)