Võitja kummutas alla 25 viinapitsi vähem kui minuti jooksul. Rodrigo Pancetti (23) oli samuti joobes, kuid piisavalt tark, et mitte osaleda, vahendab New York Daily News.

Ta ütles: "Ma teadsin, et olin juba liiga palju joonud ja polnud võimalustki, et ma suudaksin juua veel 5 pitsi, rääkimata 25-st. Kuid Humberto ja teised olid selleks vägagi valmis."

Fonesca osales võistluses ja kukkus koos kuue teise noormehega kohe kokku. Ta suri kiirabiautos teel haiglasse. Kõikidel osalejatel tuvastati alkoholimürgitus, kolm neist on siiani kriitilises seisus haiglas.

Politsei esindaja sõnul on võistluse korraldajad noormehe surma eest vastutavad. "Kaks ülikooli neljanda aasta tudengit on arreteeritud sündmuse loata organiseerimise ja sellega seoses potentsiaalselt surma põhjustamise eest."

Pancetti ei ole Fonesca surmast üleliia üllatunud. Talle tuleb meelde Facebooki postitus, kus viimane kirjutas vene poeet Vladimir Mayakovsky sõnad: parem surra läbi viina kui igavuse. Loomulikult ei osanud sõber arvata, et selline filosoofia reaalsuseks saab.