Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe teist aastat korraldatav ühisprojekt „Mehed vormi“ sai  sportliku avalöögi Audentese spordihallis, kus tuntud Eesti inimesed sooritasid kaitseväe üldfüüsilist testi eesmärgiga kutsuda üles rohkem liikuma ja parandama oma füüsilist vormi.

„Tervisliku arengu seisukohalt on füüsiline aktiivsus hädavajalik, kahjuks ei ole liikumisega seotud tervisenäitajad kuigi rõõmustavad. Näiteks ligi 75% koolilastest ei saa igapäevaselt piisavalt füüsilist koormust. Noorte puhul on just eriti oluline rõhutada liikumisaktiivsuse vajalikkust, et tulevikus oleks tervis tugevam ja elukvaliteet parem, kuid hea füüsiline vorm on igas vanuses parema tervise aluseks,“ ütles Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.

„Mehed vormi“ kampaania sportlikul avaüritusel osalesid olümpiamängude hõbe- ja pronksmedali omanikest vennad Toomas ja Tõnu Tõniste, kultuuriminister Indrek Saar, näitleja Priit Pius, muusikud Helen Adamson, Tuuli Rand, Kristjan Kasearu, Andres Kõpper ja Reket ehk Tom-Olaf Urb, helirežissöör Taavi Tõnisson, riigikogu liikmed Andres Metsoja ja Kalle Muuli ning teleajakirjanik Jaanus Koort.

Kõik osalejad läbisid testi positiivselt. Parima tulemuse, 297 punkti kogus meestest Kristjan Kasearu. Naistest sai 240 punktiga parima tulemuse kirja Tuuli Rand. Osalejate sooritust hindas Kaitseväe sporditeenistuse ülem major Heino Märks.

Jaga
Kommentaarid