Kuressaare merepäevad toovad publiku ette 16 aastat tegutsenud ansambli Sõpruse Puiestee, kes on oma muusikastiili iseloomustanud sõnadega: filmilisus, sõnumite mitmekihilisus, tantsulisus, elektroonilise ja naturaalmuusika põimumine ning mängimine erinevate ajastute kõladega.

Andres Rooväli juhitud Sõpruse Puiestee alustas tegevust 2002. aastal. Andres oli ka idee autor, töötas välja ansambli identiteedi ja määras üldjoontes kogu ühenduse edasise arengu. Rooväli idee järgi pidi bänd muusikaliselt maskeeruma tol ajal eriti populaarsete tantsu- ja popansamblite hulka. See oli vajalik, et edastada kergemini mõjutatavale kuulajaskonnale enda sõnumit, mis oleks läinud kaduma tavapärases pungi- või rokivõtmes.

„Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head”

2002. aastal tõusis ansambel looga „1905” Eesti muusikaedetabelite tippu ja püsis seal aasta aega. Lugu pälvis erinevaid kohalikke muusikaauhindu ja tunnistati ETV Mihkel Raua juhitud saatesarjas „7 vaprat” läbi aegade parimaks looks.
2003. aastal ilmus ansambli esimene album „Mustale merele”, mis sisaldas palju edukaid laule, nagu „Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head”, mis oli ka ETV-s jooksnud krimisarja „Ohtlik Lend” tunnusmeloodia, „Kaks meest”, „Krambid”, „Kaotaja”.
Raadio 2 korraldatud rahvaküsitluse „100 Eesti kõigi aegade parimat albumit” põhjal saavutas ansambli esimene CD „Mustale merele” auväärse kuuenda koha. Samuti võib välja tuua ETV hooajasaates „Eesti muusika karikas” saavutatud teise koha. Sõpruse Puiestee lõi ka Eesti esimese muusika- ja filosoofiateemalise internetifoorumi.

Merili tõi bändi koosseisu rahu

2011. aastal liitus ansambliga lauljatar Merili Varik ja samal aastal osales Sõpruse Puiestee Eesti Laulu poolfinaalis looga „Rahu, ainult rahu”. Tänaseks kuuluvad põhikooseisu Allan Vainola (vokaal ja kitarr), Merili Varik (vokaal), Mart Süda (saksofon), Andrus Uutsalu (bass), Mait Vaik (tekstid ja elektroonika), Kaupo Kaldmäe (klahvpillid), Tõnis Veelmaa (klahvpillid) ja Avi ehk Abraham Kenny (trummid). Ansambli kuues album „Selle suve nägu” ilmus 2017. aastal.

Kuressaare merepäevi toetavad Balbiino, Kuressaare Veevärk, AS Saarte Liinid, OÜ Merinvest, Ouman Eesti OÜ, Kuressaare Hambapolikliinik, Kasearu OÜ.

Merepäevade piletid saadaval PILETILEVIS.

Rohkem infot programmi ja esinejate kohta www.merepaevad.ee.

www.puiestee.ee

Jaga
Kommentaarid