Koolipiirkonnal polnud asjast aimugi. Aprillikuus said nad kopsaka tšeki ühele miljonile dollarile.

Dumonti koolijuhataja Emanuele Triggiano sõnul polnud ta üllatunud selle üle, et Genevieve Via Cava otsustas koolile midagi jätta. Üllatuse tekitas hoopis annetuse suurus, sest keegi poleks seda uskunud, vahendab New York Times.

Kool otsustab raha targalt kasutada. Iga aasta saab keegi 25 000 dollari suuruse stipendiumi, millega rahastatakse keskhariduse järgseid õpinguid. Koolipiirkonna juhi Kevin Cartotto sõnul paigutatakse raha fondi, kus see teenib ka intresse. Mees lisab, et see on suurim kingitus, mis koolile eales tehtud on.

Õpetajanna lähedane sõber Richaard Jablonski sõnas, et tõenäoliselt kogus eripedagoog taolise summa kokku, sest ta oli sündinud 1930. aastate suure depressiooni ajal. Niisiis elas Genevieve Via Cava väga säästlikult ja hoidis kokku igalt poolt, kus võimalik.

Jablonski lisab, et Via Cava oli ääretult meeldiv ja soe inimene, kes võis vahel väliselt paista karm ja kuri, kuid tegelikult oli tal soe süda.

Paljud endised kolleegid meenutavad, et Via Cava külastas endiselt mitmeid koolitunde ja mängis koolielus suurt rolli, kuigi ta läks pensionile 1990. aastal.

Via Cavale teine väga lähedane inimene James Kennedy meenutab, et Via Caval oli suurepärane mälu. Ta mäletas õpilaste kohta detaile ka aastaid hiljem. Lisaks aitas ta paljudel oma endistel õpilastel peale kooli lõpetamis töökoha leida.

Kool pole aga ainuke asutus, millele Via Cava kopsaka annetuse tegi. Naine jättis raha ka viiele heategevusorganisatsioonile. Iga asutus sai 100 000 dollarit.

Allikas: independent.co.uk