Lisaks sellele, et Courtney oli küüneta pöidla pärast närvis, hakkas pöial muutuma tumedamaks. Kuna preili häbenes järjest mustemaks muutuvat pöialt nii väga, siis varjas ta seda sõprade ja pere eest neli aastat.

Ühel hetkel läks Courtney aga arsti juurde. Juulikuus diagnoositi tudengineiul üks nahavähi haruldane vorm. Eesti keeles kannab see nime akraalne lentiginoosne melanoom.

Kuigi Courtney käis mitmel operatsioonil, et vähist võitu saada, siis eelmisel nädalal oli arst sunnitud tudengineiu sõrme maha võtma. Sõrme prooviti küll päästa, kuid tulemusteta.

Samas ei arva kõik arstid nii nagu Courtney arst, kes pakkus, et neiu nahavähk on seotud küünte närimisega. Näiteks arvab dr. Nis Sheth, et kuigi füüsilist traumat seostatakse mõnede nahavähi vormidega, siis on küllaltki ebatõenäoline, et küünte närimine viib nahavähini.

Courtney ise aga meenutab, et kui kuulis oma arstilt, et küünte närimine võis selle kõik põhjustada, mõtles ta, et miks ometi tegi ta endale nii. Courtney mõtles ka sellele, et tegelikult närivad paljud lapsed küüsi. Ja kuigi Courtney küüned nägid aastaid väga koledad välja, siis peitis ta neid igal võimalusel.

“Hoidsin kätt kogu aeg rusikas, sest ei soovinud, et keegi näeks mu küüsi,” meenutab Courtney. Lisaks meenutab Courtney, et kandis isegi võltsküüsi, sest ei soovinud, et keegi näeks, et tema küüned olid päriselt sama õhukesed nagu paber.

Allikas: dailymail.co.uk