Kool, kus käib ligikaudu 500 õpilast, soovib, et õpilased oleksid klassiruumide vahel liikudes äärmiselt vaiksed. Varem oli tegemist kooliga, kus käisid ainult tüdrukud, kuid eelmise aasta septembrist alates on kool avatud nii poistele kui ka tüdrukutele vanuses 11-18 eluaastat.

Lisaks lubas kool konfiskeerida terveks veerandiks ka nende õpilaste mobiiltelefoni, kes seda koolis näpivad. Kui mobiiltelefon peaks kotis või taskus kogemata helisema, võetakse see kaheksa nädalaks ära.

Koolidirektor lisab, et need õpilased, kes käivad vahetunnis valel pool koridori, jäetakse peale tunde. Koolidirektori sõnul soovib ta, et koridorides valitseks täielik vaikus, sest nii ei segata kedagi.

Ametniku sõnul võiks kool olla ka koht, kus õpilased tunnevad rõõmu ja kus ei valitseks viktoriaanlik kord nagu mõnes vanglas. Üks lapsevanem ütles, et tegemist on ikkagi õppeasutusega, kus käivad lapsed ja neilt ei saa eeldada, et nad on terve päeva vait. Kui erinevad õpilased on omavahel sõbrad, siis tahavad nad ikka rääkida ja suhelda.

Samas on mõnede arust uued ja karmid reeglid muutnud õhkkonna koolis korralikumaks, mistõttu on tekkinud vähem distsipliiniga seotud muresid. Lisaks on kooli eesmärk suunata õpilaste tähelepanu õppetööle ja just seetõttu on kehtestatud mobiiltelefonide suhtes karmid reeglid.

Mida arvad asjast Sina?

Allikas: mirror.co.uk