Reformierakondlasest endine peaminister Taavi Rõivas 2007. aasta oktoobri hilisõhtul Pärnu hotelli Strand ööklubis kohaliku pidulise kallatungi ohvriks ja sai vigastada. Rõivas oli koos teiste erakonnakaaslastega siirdunud pärast Reformierakonna volikogu ööklubisse Str& pidutsema. Tegemist oli avatud peoga, kus viibis ka linnarahvast. "Tantsupõrandal oli meeskodanik, kes tantsides kukkus. Taavi Rõivas püüdis noormeest püsti aidata, kuid see keeldus abist. Hetke pärast sai Taavi ootamatult löögi vastu nägu, ründaja kadus aga kohe rahva sekka," ütles Päevaleht Online'ile Reformierakonna pressiesindaja. Löögi tagajärjel murdus Rõivase ninaluu.

Eesti justiitsminister Urmas Reinsalu sai 2003. aasta augustis varahommikul Tallinnas tundmatute kurjategijate käest peksa. Röövlid ründasid Reinsalut kella 4.30 ajal Falgi teel Neitsitorni vahetus läheduses, lõid teda ja võtsid ära dokumendid, võtmed ja teisi isiklikke esemeid. Reinsalu tegi pärast vahejuhtumit politseile avalduse, mille alusel algatas Tallinna politsei juhtunu uurimiseks kriminaalasja röövimise paragrahvi järgi. Reinsalu märkis, et mingeid riiklikke pabereid tal kaasas polnud, ründajad võtsid ära isiklikud dokumendid. Poliitiku kinnitusel polnud ta purjus.

Mullu märtsikuus ühes tankla teenindusjaamas peksa saanud "Prooviabielust" tuntud Liisa Kuusmaa väitis enda tunnistuses, et kaks vene keelt kõnelevat naist tulid talle kallale. Hiljem Kanal 2 saates "Krimi" avaldatud turvakaamera videost selgus, et kaklusele eelnes jõhker sõim ja võimalik tülinorimine. "Mul on alalõug väga valus, ei saa hästi liigutada. Üleüldse keha valutab, pea ka, sest juustest tiriti ju," rääkis Liisa TV3-le antud intervjuus. Lisaks lohistati noort naist mööda asfaltit, millest on samuti kehal inetud sõjahaavad. Liisa ootas bensiinijaamas hamburgerit, kui ühtäkki sisenesid poodi kaks vene keelt kõnelevat naisterahvast. Müüja ei mõistnud klientidega võõras keeles rääkida ning Liisa astus noormehe kaitseks välja paludes naistel Eestis eesti keeles suhelda. Tüdruk pomises omaette "no on sibulad", millest naised täiuslikult aru said ja üks neist tungis Liisale ebaviisaka kommentaari järel kallale.

2008. aasta juunis puhkes korralik hümniskandaal ka Eesti jalgpallis, kui laulja Ewert Sundja enne vutikoondise sõprusmängu Fääri saartega Eesti hümnist väga omapärase versiooni esitas. Sundja tõlgendus osutus jalgpallifännide seas sedavõrd ebapopulaarseks, et dramaatilise mängu järel (Eesti andis koduplatsil käest 3:0 eduseisu, ent suutis lõpuks 4:3 võita) otsustas tuntud vutifänn Frank "Papa" Kolde Sundjat koguni füüsiliselt noomida, teenides selle teo eest hiljem aasta jalgpallijobu tiitli.

Slavka Kobrini mälestusõhtu Scotland Yardis

Lauljatare Gerli Padarit ja Merike Mõksit räuskava mehe käest päästma läinud trummar Jaak Ahelik sai 2004. aastal hoobi näkku. Ansambel Toping mängis Stockholmist Tallinna sõitnud Fantaasial. Laval olid Gerli Padar, Merike Mõksi, tumedanahaline James Werts, trummar Jaak Ahelik ja kitarrist Tõnu Allik. Kui kontsert läbi sai, nõudis üks turske mees, et bänd uuesti laulma hakkaks, kirjutas Õhtuleht. “Istusime pärast viietunnist esinemist korraks ansambli lauda, kui turske mees meie poole sammus ja hakkas räigelt ropendama,” rääkis Gerli Padar ajalehele. Mees nõudis, et uuesti laulma hakataks. Ta sõimas ja tõukas nii Padarit kui ka Mõksit. Naistele läks appi Jaak Ahelik, kes soovitas räuskajal lärm lõpetada ja minema minna. “Ta istus lauda minu kõrvale ja ropendas edasi,” kõneles Ahelik. "Ütles, et ta on kinni istunud ja nüüd hakkate tegema nii, nagu mina ütlen. Ühel hetkel tahtis mees lauast lahkuda. Püstitõusmisel lõi ta rusikaga tugeva hoobi mulle näkku."

Rockbändi Bedwetters toonane solist ja produtsent Joosep Järvesaar langes 2012. aasta kevadel klubis Studio ootamatu kallaletungi ohvriks. Pealtnägijate sõnul olevat üks noormees Joosepi juurde astunud ja talle pikemalt mõtlemata jõulise hoobi peaga näkku virutanud. Joosep ei soovi intsidendist lähemalt rääkida. Oma Facebooki kontol kirjutas ta, et andis ründajale võmmu vastu ja seejärel eskorditi pätt klubist välja.

Henry Laks

Laulja Henry Laks sattus 2001. aasta kevadel Pärnus purjuspäi konflikti tundmatu mehega, kes tal kähmluse käigus ninaluu puruks lõi. Henry Laks pruukis üle-eelmise päeva õhtul Pärnu mererannas kahe punkariga alkoholi, rääkis Pärnu politsei korrakaitseosakonna ülemkomissar Gunnar Suur Õhtulehele. Samas tuli randa viieliikmeline vindine seltskond, sealjuures ka üks tüdruk, keda Laks õllejoomise pärast noomima hakkas, lisas Suur. Laksil tekkis seltskonnast ühe mehega konflikt ning kähmluse käigus lõi viimane lauljal ninaluu puruks. Samuti varastati rüseluses Henry Laksi mobiiltelefon ning rahakotist sada krooni.