Möödunud aastal alguse saanud koostööd maailma kõige suurema, kiirema ja kuulsama Eurovisioni blogiga Wiwibloggs jätkub ka tänavu. Selle krapsakad tegijad ehk suurimad eurofännid kogu planeedil — blogi algataja, Londonis elava William Lee Adams (Twitter @willyleeadams) ning blogija Angus Quinn (Twitter @angus_quinn17) liituvad blogi vahendusel, et jagada oma emotsioone tänavustest Eesti Laulu võistluspaladest! Oma sõna ütleb sekka ka Delfi moeportaali Catwalk.ee toimetaja Meisi Volt.

Ott Sepa ja Meelis Kubo poolt veetav Eesti Laul 2018 finaalkontsert algab kell 19.30. Tänu Eesti rahvusringhäälinguga sõlmitud kokkuleppele näeb ERR-i otsepilti suurest finaalis ka Delfi portaalis. Lisaks finaalsaatele endale saab näha veel Delfi TV värvikat otsestuudiot, mida juhivad Jaane Tomps ja Madis Aesma.

Kell 19.00 lülitub Publik koos Delfi TV-ga Saku Suurhalli, kus otsestuudios võetakse kokku viimase hetke ootusärevus, võetakse ette retk läbi Eesti Laulu ajaloo ja valmistutakse ette kell 19:30 algavaks suureks finaalshow-ks, tehes ennustusi koos euroekspertidega.

Kell 21.00, kui laulud on lauldud ja “Aktuaalse kaamera” ajal on artistidel hingetõmbepaus, võõrustab Publik neid otsestuudios ning aitab pingeid maandada lõbusate väljakutsetega enne otsustavat hetke, finaali viimast vaatust kell 21.35. Saates võib kuulda ka loomingulisi uustöötlusi finaali pääsenud lauludest, sest palusime finalistidel üksteise loomingut kaverdada. Kuidas see välja kukkus, kuuled ja näed juba Delfi TV saates!

Samuti viime rahva seas läbi Publiku lemmikartisti valimise. Kõik, kes hoiavad pöialt ja elavad kaasa oma lemmikutele Eesti Laulu finaalis, saavad lemmikartistile hääle anda. Kell 21.00 ilmub m.delfi.ee aadressile hääletusnupp, mille abil saavad kõik soovijad anda nutitelefoni abil hääle oma lemmik finalistile. Võitjad tehakse teatavaks kell 21.25 Saku Suurhallis. Kõikide hääle andjate vahel paneb Delfi Publik auhinnaks lennupiletid kahele Amsterdami. Publiku lemmikartist saab auhinnaks vinged AKG juhtmevabad kõrvaklapid.

Finaalis võtavad omavahel mõõtu järgnevad artistid:
1. Karl-Kristjan & Karl Killing (ft. WATEVA) — “Young”, hääletusnumber: 9007001
2. Eliis Pärna ja Gerli Padar “Taevas”, hääletusnumber: 9007002
3. Nika — “Knock Knock”, hääletusnumber: 9007003
4. Sibyl Vane “Thousand Words”, hääletusnumber: 9007004
5. Stig Rästa “Home”, hääletusnumber: 9007005
6. Vajé “Laura (Walk With Me)”, hääletusnumber: 9007006
7. Elina Nechayeva “La forza”, hääletusnumber: 9007007
8. Frankie Animal “(Can’t Keep Calling) Misty”, hääletusnumber: 9007008
9. Iiris & Agoh “Drop That Boogie”, hääletusnumber: 9007009
10. Evestus “Welcome To My World”, hääletusnumber: 9007010

“Hääletussüsteem on sarnane eelmisele aastale — esimeses voorus liidetakse žürii ja publikuhääletuse tulemused ning edasi pääsevad kolm rohkem hääli saanud laulu. Teises voorus otsustab võitja rahvas,” sõnas Eesti Laulu tegevprodutsent Ermo Säks Publikule.

Finaalkontserdi piletid on välja müüdud, kuid pääsmeid on võimalik soetada veel päeval toimuvasse peaproovi. Peaproovi saad pileteid soetada SIIT!

“Peaproov on õhtuse kontserdiga identne. Lisaks on peaproovi plussiks see, et kogu show saab päeval ära vaadata, saada osa sellest võimsast emotsioonist Saku Suurhallis ja õhtul juba mugavas koduses õhkkonnas teleri vahendusel saate kulgu jälgida,” lisab Säks.

Pärast võitja selgumist Saku Suurhallis suundutakse Kultuurikatlas toimuvale ametlikule järelpeole, kus astuvad lavale Eesti Laul 2018 võitja ja finalistid. Sooduspileteid võimsale järelpeole saab osta SIIT!