Paadam tõdeb, et tänavuse 12 osalise eelis oli vaid see, et kaks esitajat või tegijate tiimi sai rohkem lavale. "Meie väikeses riigis on kõigele ja kõigile piiratud ressursse," tõi Paadam näiteks ooperilauljaid ja sportlasi,"Muusikas on sama asi, kui meil on teatud arv kirjanikke, siis meil on teatud arv muusikuid. Ei ole väga oluline, kas sulle tuleb konkursile 100 laulu või 250 laulu. Muidugi on tore, kui kandepind on suur ja lai. Aga sa otsid ju tegelikult ühte." Saate huvitavamaks tegemise ja rohkemate esitajate näitamise nimel on muidugi "mida rohkem, seda parem".

Nädala keskel andis Juhan Paadam teada enda top 5, mille esikolmik oli täpselt sama koosseisuga. Kuidas see nii läks, ei tea ta päris täpselt öelda, aga tegi enda hinnangu üllatuste, uuenduste ja esitajate põhjal. Ta selgitab, et Stefan oli üllataja, sest on aastaga palju muutunud. Suviste on alati olnud tubli ja tore ning kuigi Crone pole Eestist, siis tema taga oli Stig. Kuna kolmik oli tihedalt koos, oleks kohad ka kergelt vahetusse võinud minna.

Välisžürii on kasutuses olnud ka varem, nii ka Paadami enda ajal. Pilk väljast on alati kasulik, samas, kuigi ta ei kahtle küll tänavuses žüriis, siis alati jääb küsimus, kes on need liikmed. Asjaolu, et žürii ei tea Eestile omast tausta, olustikku ja muusikat on pigem hea, sest nii nad kuulavad ainult konkreetselt lugu ja hindavad selle põhjal.

Kuigi Paadam näeb endiselt kohti, kust saate pikkust lühemaks saaks teha, on ta siiski rõõmus, et poolfinaalidest oli tänane õhtu täiesti erinev. Palju kiidusõnu jagub Karl-Erik Taukarile, kelle väga hea esinemiskultuur ja ilus eesti keele oskus väärib tähelepanu. "Kaassaatejuhil Piret Krummil läheb sellel alal kasvamisega veel aega," kuid ta tunnistab, et see võib tuleneda ka erialase tausta erinevusest. Saates näidatud vaheklippide kohta peab ta tõdema, et need ei olnud tema maitse ja kuigi mõnes kohas oli veidi nalja, siis üldiselt nägi ta enda jaoks maitsetust.

Kogu Eesti Laulu olemuse suhtes on Paadamil tekkinud küsimus. Nimelt päev varem tõi Marko Reikop välja tõsiasja, et kuigi me räägime Eesti Laulust, siis tegelikult otsime lugu, mis esindaks meid Eurovisioonil. Sellist tõsiasja pole varem välja käidud ja niisugune lähenemine tekitab küsimusi, kas tegemist on paradigma muutusega ja kas sellest tulenevalt muutub ka kontseptsioon?

Victor Crone'i esitatud võidulaulu edu ei oska Paadam ennustada, sest ei ole teiste riikide laule veel kuulanud ja prognoose võib teha kui kõik teised osalevad lood on teada. "Meil on šarmantsed esitajad laval ja tore laul ning tundub, et see jääb meelde. Siis on igasugused võimalused olemas, aga see, nagu ikka, oleneb sellest, kuidas rahvas mingil hetkel võtab, hakkab kuulama ja helistab." Kõigest olenemata soovib Paadam võitjale tugevat häält ja edu võistlusel.