Ott Sepp tõdes, et kuigi tal ei olnud plaanis enam Eesti Laulu juhtida,kuid muutis meelt: "Ma sain teada, et see toimub Tartus ja sellisel juhul ma mõtlesin, et mis seal siis ikka, tõmban kalossid jalga, lohistan ennast üle hoovi ja olengi kohal."

Peaprodutsent Tomi Rahula tõi välja, et artistid on planeerimisega väga toetavad olnud: "On hästi positiivne, et kõik artistid ja muusikud on tegelikult hästi toetavad uuenduste osas ning kogu ürituse osas. Ma arvan, et see ongi õige, sest see on tegelikult meie kõigi üritus, mitte ainult ETV või ERRi, vaid ka muusika ja muusikute."

Rahula nimetas suurimaks uuenduseks muusikavideod: "Suurimaid uuendusi oli see, et kõik pidid tootma oma lauludele ise video ning see õnnestus ideaalselt. Kusjuures asja point on see, et nad pidid selle tegema ühe nädalaga.

Sepp kinnitas, et tea teab, kuidas asjad Tartus käivad ja pidu tuleb vägev: "Ma oskan seal õigeid nuppe keerata ja mul on seal omad fikserid," ja lisas, et tulemas on ka ees- ja järelpeod. Rahula loetles, keda õhtul näha võib: "Kohal on kõik Eesti suurimad peopanijad alates Tanel Padarist, Maarja-Liisist, Ott Leplandist, Peeter Ojast, muusikat on igast žanrist ja on igasuguseid üllatusi paljude esituste näol."

Elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi tõi välja, et uudistesaate ajal liituvad ETV 2s saatega koomikud Mattias Naan, Märt Koik ja Kaarel Nõmmik.