Bulgaaria tegi oma Eurovisioni debüüdi aastal 2005. Riik on lauluvõistlusel osalenud 11 korda, kuid jõudnud finaal neist vaid kolmel. Viimastel aastatel on Bulgaaria õnn hakanud aga muutuma ning tabeli lõpust on jõutud finaali esiviisikusse.

Kuigi Bulgaaria tänavune eurolugu avalikustati alles 12. märtsil, juhtis riik pikka aega ennustustabeleid ja seda peeti Eesti suurimaks konkurendiks. Produtsendid, artistid ja laulukirjutajad said esitada avalikule konkursile lugusid, millest kohalik ringhääling valis välja 13 potentsiaalset projekti, mida hindasid erinevat sihtgrupid. Pärast tagasisidet jäi sõelale kolm lugu, mille seast valiti 31. jaanuaril võitja.

Eurovisioni fännilehe Wiwibloggs kaasautor ja lauluvõistluse ekspert Angus Quinni kinnitas, et Bulgaariale ennustati võitu pelgalt sahinate ja viimase kahe aasta tulemuste põhjal. Pärast kahte eemal oldud aastat naasis riik 2016. aastal Eurovisionile Poli Genova looga “If Love Was a Crime”, mis platseerus finaalis neljadaks. Tegemist oli Bulgaaria parima tulemusega läbi aegade, kuid aasta hiljem suutis noor artist Kristian Kostov selle rekordi purustada ja pälvida palaga “Beautiful Mess” võistluse hõbemedali.

Kuulduste kohaselt pidi Bulgaariat esindama 2016. aastal Eurovisionil kolmandaks jäänud Venemaa popstaar Sergei Lazarev, kuid erinevatest kanalitest käis läbi ka ka Rootsi lauljatari Loreeni nimi. Bulgaariat esindab aga spetsiaalselt Eurovisioni jaoks kokku pandud supergrupp Equinox, mis koosneb viiest muusikust, kes pole varem koos lava jaganud.

Zhana Bergendorff oli Bulgaaria “X Factori” teise hoooaja võitja. Hittidega “Samuray”, “Nevazmozhni Sme Sami” ja “Dokrai” sai temast Bulgaaria viimaste aastate kõige edukam ja vastuolulisem naisartist.

Vladimir Mihailov on bändide Safo ja Sleng ninamees. Eurovision pole tema jaoks võõras — möödunud aastal oli ta Kiievis üles astunud Kristian Kostovi taustalaulja. Mihailov tegeleb ka näitlemisega ja on kaasa löönud Bulgaaria möödunud aasta kahes kõige suuremas linateoses — “Benzin, Heights” ja “Nokaut”.

Georgi Simeonov ehk JJ on laulja, laulukirjutaja ja produtsent. Tema karjäär sai hoo sisse poistebändiga 032, kuid aastal 2013. sai temast sooloartist.

Johnny Manuel on algselt pärit Michiganist ja ta on laval tegutsenud juba lapsepõlvest saati. 14-aastaselt tuuritas ta isegi poistebändiga N*SYNC. Tema imeline töötlus Whitney Houstoni loost “I Have Nothing”, mis kõlas möödunud aastal talendisaates “America’s Got Talent”, on Facebookis kogunud üle 270 miljoni vaatamise.

L.A-s resideeriv produtsent Trey Campbell on loo “Bones” üks autoritest ja mängib seega kokku pandud pundis väga tähtsat rolli. Ta kirjutab muusikat sellistele artistidele nagu Bebe Rexha, Julie Bergan ja Alexandra Stan.

Equinox astub üles Eurovisioni 1. poolfinaalis. Kui varasemalt ennustati Bulgaariale esikohta, siis vahetult pärast loo “Bones” avaldamist see seis muutus. Bulgaaria on suures ennustustabelis aina langenud ning hetkel platseerub ta 7. kohal.

Love is like a black hole
Everything is dark
You just gotta let go
And feel it, feel it, feel it
We fall off the deep end
Just to get a rush
You know that’s it’s right when
Ya feel it, feel it, feel it

What is life
If it’s just of the earth
Only of the flesh and bones
Wanna thrive
In the dust
Of the universe and way into unknown

So I love beyond
The bones
Goes deep inside your soul
I love beyond the bones

Wanna be the fire
Even if it burns
Offer up my fibers
To feel it, feel it, it

What is life
If it’s just of the earth
Only of the flesh and bones
Wanna thrive
In the dust
Of the universe and way into unknown

So I love beyond the bones
Goes deep inside your soul
I love beyond the bones
Into the unknown
Where no other love goes