Ehkki ennustustabeli alusel ei saa veel võidule lootma jääda, käib hetkel kõige tihedam rebimine Eesti, Tšehhi ja Bulgaaria vahel, kellest viimane pole oma esindajat isegi avalikustanud!

Tšehhi tegi Eurovisiooni lauluvõistlusel debüüdi 2007. aastal ja kokku on osaletud vaid viiel korral. Riigi seniseks parimaks tulemuseks on 2015. aastal pälvitud 25. koht. Tšehhit esindab tänavu noormees nimega Mikolas Josef, kellel lugu "Lie To Me" on Eurovisioni fännide seas äärmiselt soojalt vastu võetud. Paljud nendivad, et kaks aastat järjestikku on võistluse kinni pannud tõsisemat sorti palad ja sel korral võiks võidu koju viia mõni kaasaegsem ja tempokam pala. Hetkeseisuga on Josefi lugu ennustustabelis kolmandal kohal ja seega on Tšehhi lootused eriti kõrged, et nende varasem "rekord" saab lõpuks purustatud.

Tõenäoliselt Eesti suurima konkurendi ehk Bulgaaria eurolugu avalikustatakse 12. märtsil. Produtsendid, artistid ja laulukirjutajad said esitada avalikule konkursile lugusid, millest kohalik ringhääling valis välja 13 potentsiaalset projekti, mida hindasid erinevat sihtgrupid. Pärast tagasisidet jäi sõelale kolm lugu, mille seast valiti 31. jaanuaril võitja.

Hetkel pole võitja veel välja hõisatud, kuid Eurovisioni fännilehe Wiwibloggs kaasautori ja lauluvõistluse eksperdi Angus Quinni sõnul ennustatakse Bulgaariale võitu pelgalt sahinate põhjal. Kuulduste kohaselt võib Bulgaariat esindada 2016. aastal Eurovisionil kolmandaks jäänud Venemaa popstaar Sergei Lazarev, kuid erinevatest kanalitest on läbi käinud ka Rootsi lauljatari Loreeni nimi.

Quinn seletab, et Bulgaariale ennustatakse võitu ka viimase kahe aasta tulemuste põhjal. Pärast kahte eemal oldud aastat naasis riik 2016. aastal Eurovisionile Poli Genova looga "If Love Was a Crime", mis platseerus finaalis neljadaks. Tegemist oli Bulgaaria parima tulemusega läbi aegade, kuid aasta hiljem suutis noor artist Kristian Kostov selle rekordi purustada ja pälvida palaga "Beautiful Mess" võistluse hõbemedali.

Juhuslikul kombel võtavad nii Eesti, Bulgaaria kui ka Tšehhi omavahel mõõtu Eurovisioni 1. poolfinaali esimeses pooles, mis leiab aset 8. mail. Samas poolfinaalis astuvad üles ka Rootsi ja Austraalia, mis on Eurovisionil alati väga tugevaid tulemusi teinud.

Tänaseks pole veel selgunud 43-st riigist kuue võistluslood. Oma laulu pole veel valinud Bulgaaria, Rootsi, Venemaa, Norra, Leedu ja Georgia. Tõsi, Venemaal ja Georgial on teada aga juba neid esindavad artistid.