Kui eile leidis Rootsi esindaja, et võitja Salvador Sobrali võidukõne –milles laulja kritiseeris tänapäeva popmuusikat, nimetades seda muusikaliseks kiirtoiduks – oli vääritu ja solvav teistele osalistele, siis nüüd võtsid Portugali jazzmuusiku pihtide vahele rumeenlased Alex Florea ja Illic, kelle joodeldamist sisaldav hittlugu võistlusel seitsmendaks tuli. Wiwibloggs kirjutab, et selgelt ei ole noored artistid rahul, et nad võidule lähemale ei pääsenud ning asusid Portugali siunama – riigile pärast 50 aastat osalemist viimaks võidu toonud Salvador Sobral polevat nende meelest üldsegi haige, nagu ta teadupärast on, vaid olla sihilikult enda ümber müstikat külvanud, et tähelepanu saada ja niimoodi võita.

"Ta kasutas võitmiseks turundusnippe – nii juhtub meie maa talendisaadetes kogu aeg. Tema legend töötas ja rahvas neelas selle alla. Minu vaatevinklist pole Salvadoril südamega probleemi, vaid hoopis peaga. Kõik arvasid, et Itaalia võidab, aga järsku hakkasid kõik Kiievis (kus lauluvõistlus tänavu toimus - toim.) hoopis temast rääkima, sest ta oli müstiline – ta ei andnud intervjuusid, ei käinud proovides, ei lasknud endast pilte teha. Bulgaaria poiss oleks ka võinud tervise peale mängida, sest ta ei näe eriti hästi, kuid ei teinud seda. Portugallased mängisid mingit rolli, tundus mulle. Nägin Salvadori mitu korda ja ma ei usu, et ta haige on. Laul on tal küll suurepärane ja midagi sellist pole ammu kuuldud, kuid mind häirivad need odavad teatrivõtted, sellepärast olengi nii küüniline. Paljudel oli probleeme, aga nad ei kasutanud seda ära," sõnas rumeenlaste "Yodel It!" duo meespool.

Nagu kirjutab ka Wiwibloggs, siis ei vasta rumeenlaste laim siiski tõele: südamepuudulikkuse all kannatav ning uue südame siirdamist ootav Portugali laulja ei öelnud kuskil otseselt välja, mis tal viga on, ning keelas pressil tervise kohta küsida, et vältida haletsuspunkte. Ka käis ta proovides ning andis ka intervjuusid. Vaid esimestes proovides asendas teda õde, kes on võiduloo autor, et vennal oleks võimalik reisiaega veidi lühendada ja end vähem väsitada.

Mõned ikka ei oska kaotada...

Meenuta, millistest artistidest jutt: