Poliitaktivist Meelis Kaldalu, keda mäletame kui kampsunis ja T-särgis meest presidendi vastuvõtult, leidis 2014. aastal kuidagi ka võimaluse lilleandja rollis koos fotograafidega eurolavale hiilida ning korraldas seal stseeni, põlvitades ja ulatades lilled võitjale Conchitale, kuni ta turvameeste saatel välja tassiti. Mees kandis käes silti #freeanakata.

Aktsioon ise teostus mehe sõnul uskumatult lihtsalt. “Tagauksest tuli lihtsalt võimalikult lolli näoga vooluga kaasa liikuda, natuke passida ja siis jälle uue vooluga edasi minna,” meenutas ta. “Ei olnud mul mingit akrediteeringut ega isegi dokumenti, politseigi pidi mu isikut raadio teel kinnitama.”

Vaata kaadreid ja imesta taas, kuidas mees kõigi võimaluste ja turvameeste kiuste suutis suurüritusel tähelepanu tõmmata!

2010. aastal tegi Oslos ajalugu kurikuulus Jimmy Jump, Kataloonia iseseisvuse ja teiste vabadusvõitluste tuline kaasaelaja. Tuntud kaskadör sai esimeseks kõrvalseisjaks, kel õnnestus Eurovisioni lavale tungida. Hispaania eurolauliku Daniel Digesi etteaste ajal vehkis ta mitukümmend sekundit tantsuliigutusi kaasa teha, enne kui turvamehed ta minema lohistasid. Jimmy lõpetas vangikongis ning aset leidnud intsident pani Eurovisioni turvameetmed tõsise küsimärgi alla. Euroopa Ringhäälingute Liit avaldas suur kahetsust ja otsustas lähtuvalt auluvõistluse reeglitest anda Danielile võimalus pärast viimast pala uuesti lavale astuda.