Ootamatul kombel oleme toimetuses aga avastanud ühe kindla mustri, mis aastast aastasse kordub. Olgu selleks siis kas vandenõuteooria, või on tegu tõepoolest pesuehtsa juhusega. Nimelt on Eestil Eurovisioni lauluvõistlusel hästi läinud iga kahe aasta möödudes.

Harutame selle mustri nüüd üksipulgi lahti.

Esimene "Eesti Laul" toimus aastal 2009. Lauluvõistlusele saadeti 110 lugu. Finaali valis 11-liikmeline žürii 10 lugu. Finaal toimus 7. märtsil 2009 ETV Stuudios ja valituks osutus Urban Symphony ja Sandra Nurmsalu lauluga "Rändajad".

Moskvas toimunud Eurovisionil sai Urban Symphony pääsme finaali, pälvides finaalis kuuenda koha 129 punktiga. 2009 oli ka esimene kord üle mitme aasta, kui tulemuste arvutamiseks hakati ka žürii punkte juurde liitma.

Seejärel möödus meie jaoks kaks ebaõnnestunud aastat.

Aastal 2010 esindas Norras Eestit ansambel Malcolm Lincoln looga "Siren", mis finaali kahjuks ei pääsenud.

Aastal 2011 astus Saksamaal Eurovisioni lavale Getter Jaani lauluga "Rockerfeller Street", mis küll pääses finaali, kuid sai seal 24. koha 44 punktiga.

Ning kahe aasta möödudes naeratas meile taaskord õnn.

Aastal 2012 Aserbaidžaanis toimunud laulukonkursil esindas Eestit Ott Lepland lauluga "Kuula", mis pälvis finaalis taaskord üsnagi märgilise kuuenda koha 120 punktiga.

Taaskord ootas meid ees kaks aastat ebaõnne.

Aastal 2013 esindas Rootsis toimunud võistlusel meie riiki Birgit Õigemeel, kes pääses küll finaali, kuid saavutas 20. koha 19 punktiga.

2014 ei olnud samuti erand. Tanja Mihhailova koos lauluga "Amazing" ei saanud kahjuks piisavalt hääli ning Taanis toimunud Eurovisionil finaali ei pääsenud.

Elina Born ja Stig Rästa tõid meid 2015. aastal taaskord kaheaastasest madalseisust välja, esinedes looga "Goodbye to yesterday" saavutasid nad finaalis seitsmenda koha 106 punktiga.

Ning siis hakkas jälle peale. Aastal 2016 esindas Eestit superstaar Jüri Pootsmann lauluga "Play" ja 2017. aastal olid Ukrainas meid esindamas Koit Toome ja Laura. Kummalgi aastal ei pääsenud Eesti isegi mitte finaali.

Tänavu esindab meid Elina Nechayeva looga "La Forza". Suur finaal toimub juba homme õhtul kell 22.00 ja alles siis on näha, kas tõepoolest on meie esindajatele mõni needus peale pandud või on pelgalt puhta juhusega. Meie toimetus hoiab Elinale igastähes pöidlaid!