"Ma isegi ei oska öelda, millega sel on pistmist, sest minu arusaam muusikast on sootuks muu. Alati peaks esimesena tulema muusika ja siis muu kammajaa."

"Meie tegime seda ("Leto Sveti" - toim.) omal ajal, et tuleks inimmõistus hindama muusikat ja see õnnestuski: pärast seda tuli žürii Eesti eelvooru ka tagasi. See oli teadlik valik, protestimaks sodi vastu. Toetan väga Portugali eelmise aasta võitjat Salvador Sobrali, kes oma paari päeva taguses intervjuus astus selle võidulaulu vastu," sõnab Pajusaar, arutledes veidi, kas ehk tema jaoks teeb finaalitulemuse talumatuks see, et ta on akadeemilise haridusega muusik.

"Muusika kaotas. Jälle sai võidu friikshow. Olen siiralt pettunud, et žüriiliikmed Euroopas, kes pidanuks olema oma ala eksperdid... no ütleme nii, et ma täna kahtlen selles väga. Ma ei mõista, mis ajenditel sai see võita."

"See on jälk, mis troonis. Küsimus pole mitte kuidagi riigis, vaid on arusaamatu, et muusikavälised tegurid määravad nii jõuliselt lõpptulemuse," kirjeldas ta emotsionaalselt, kui valus oli tal seda muusikuna vaadata.

Kui aga Eesti esitusest rääkima hakkame, siis Elina andis tema hinnangul endast täna laval absoluutselt maksimumi: "See oli fenomenaalselt hea ja mina ütlen, et enam ei saanud parem see lugu kuidagi olla! Nii mõnegi maa žürii arvas ka nii, aga küsimus pole selles, on hoopis selles, et miks võitis lugu, millel on muusikaga vähe psitmist. See, mida möödunud aastal Sobral tegi, et tunduski, et hakkabki Eurovisionil muusika troonima, pühiti hetkega pildist välja," on Pajusaare hääles tõelist ärritatust kuulda.

Pärast lõpptulemuse selgumist otsustas nii mõnigi tema sõpruskonnast, kellega ta seda koos vaatas, et seda saadet enam ei vaata, Pajusaar ise aga nii dramaatiline ei ole: "Mina oma spordihingega vaatan ilmselt ka tulevikus siiski."

Ta rõhutab ka korduvalt, et seda kõike liialt hinge ka võtta ei tasu, sest see on ju pull: "Lõppkokkuvõttes on see show ja lõplikult närvi minna pole mõtet. Eriti ei tohiks seda teha meie delegatsiooni liikmed, sest see on super, mida Elina tegi selle õuduka taustal ning olen Eesti üle õnnelik. Olen Elina, Timo ja Mihkli üle uhke - nad on erakordselt head ja kõrgel tasemel muusikud," leeveneb tema hääles kostuv pahameel "La Forzale" mõeldes.

"Muusikule oli võidutulemus aga kirve selga löömine. Globaalselt muusika kaotas."