Looga "Monsters" Eurovisioni 1. poolfinaalis üles astuv Saara Aalto on kursis ka oma tänavuste konkurentidega ja Publikuga vesteldes jätkub tal Eesti kohta vaid kiidusõnu: “Mulle meeldib "La Forza". Minu meelest on väga tore, et te toote võistlusesse midagi teistsugust, sest Eurovision ei oleks Eurovision, kui seal poleks unikaalseid laule. Arvan, et teil on tänavu see eriline lugu ja see on väga hea.”

Teatavasti esindab iga artist Eurovisionil ju oma riik ja kuigi mõnele võib tunduda kentsakas, et eestlastel on võistlusel itaaliakeelne pala, siis Saara selles probleemi ei näe: “Muusika on muusika ja ma mõistan, et vanasti oli Eurovisionil reegel, mis nägi ette, et iga riik pidi laulma oma emakeeles, kuid enam seda pole. Tänasel päeva loeb vaid lugu ja Eurovision toimub ju igal aastal — kas on tõesti suur probleem, kui ühel aastal laulate te itaalia keeles? Pole ju vahet, võite eesti keeles laulda jälle järgmisel korral. Minu meelest on tore, kui igal aastal asju veidi teisti teha.”

Juba mitu nädalat on käinud paanika Elina Nechayeva lavasõu ümber ja Saara tunnistab, et ka nende etteaste paika saamine pole olnud lihtne: “Pidime seda palju arutama, sest minu lavasõu loominguliseks juhiks on Los Angelesest pärit Brian Friedman ja ilmselgelt tuleb Eurovisionil kinni pidada mitmetest reeglitest. Olime disaininud midagi, mis ei mahtunud lavale ja pidime kõvasti muudatusi tegema. Praegu ehitatakse seda kõike Portugalis ja ma olen äärmiselt elevil, et sinna sõita ja näha, mis nad mulle valmis on teinud.”

Ta on erinevates intervjuudes fänne õrritanud ja lubanud, et teeb Eurovisionil midagi sellist, mida kuulsal lauluvõistlusel varem pole nähtud: “Ma pole valmis produkti näinud ja loodan, et see on täpselt selline nagu me tahtsime.” Lauljatar hoiab aga saladuskatet pingsalt pealt ja täpsetesse detailidesse ta laskuda ei soovi ega taha selle kohta ka rohkem vihjeid jagada. “Peate ise sõud vaatama,” naerab lauljatar.

Saara Aalto

Saara elus on hetkel kiired ajad — lisaks Eurovisionil osalemisele ilmub tal järgmisel nädalal album “Wild Wild Wonderland”, ta on mentoriks Soome talendisaates “X Factor” ja oma tüdruksõbra Meriga plaanitakse suvel abieluranda sõuda. Kõige selle taga peituvad aga koletised, millega Saara kaadri taga võitlust peab. Nimelt tunnistas ta hiljuti esimest korda avalikult, et teda kimbutavad depressioon ja ärevushäired. “Olen otsustanud, et pärast Eurovisionit pean ma oma elu tõsiselt balansseerima. Selle kõigega on olnud veidi raske toime tulla — nädala pärast tuleb mul album välja, kahe nädala pärast lähen ma Eurovisionile, igal nädalal on Soome “X Factori” otsesaated — ma pean olema samal ajal erinevates riikides ja see on võimatu. Tuleb osata mõningatele asjadele ei öelda ja ma hetkel õpin seda,” nendib ta.

“Inimesed põlevad läbi ning neil tekivad ärevushood ja depressioon, sest kui tänapäeval on olemas sotsiaalmeedia ja kõik juhtub nii kiiresti, siis su keha läheb hästi stressi. Kõike on lihtsalt liiga palju ja inimesed peaksid minema metsa või loodusesse ning lihtsalt lõõgastuma,” teab Saara omast kogemusest. “Usun, et maailmas on hetkel rohkem stressi, kuid samas on inimesed muutunud ka avatumaks. Varem tundusid psüühikahäired kuidagi häbiväärsena, kuid ausalt öeldes tunneme me kõik end mingil eluhetkel vaimselt kurnatuna. Usun, et pole ühtegi inimest, kes tunneks end alati täiesti hästi. On jabur, et me peame teesklema, et meil on kõik korras — see pole ju elu, kui sa teeskled! On tähtis, et me oleksime tänasel päeval ausad, sest vaid nii saame me üksteist aidata. See on väga tähtis, kui me tahame maailma paremaks muuta!”

Täispikka intervjuud Saara Aaltoga näed videost! Boonusena tuleb esitusele ka tema lugu "Monsters" sulaselges eesti keeless.