EBU ametlikus teadaandes seisab, et nad on püüdnud leida lahendust, mis päästaks laulukonkursi mittepoliitilisuse põhimõtte ning samas oleks kooskõlas võõrustava riigi seadustega. Nii tehti Venemaa riigitelevisioonile ettepanek Eurovisioni 11. mai teises poolfinaalis osaleda üle satelliidi ning samuti ka juhul, kui lugu peaks finaali edasi pääsema.

Eurovisioni lauluvõistluse peaprodutsent Jon Ola Sand andis teada, et dialoog Ukraina võimudega jätkub, et kõik osalemist kinnitanud riigid siiski konkursile pääseks ning kõik telekanalid, kes on lubanud võistlust üle kanda, seda siiski teeksid. Nimelt teatas Venemaa riigitele täna, et kui Venemaa Eurovisionil osaleda ei saa, ei näidata seda ka üheski Venemaa telekanalis.

Paraku järgnes EBU teatele omakorda teade Ukraina peaminister Vjatšeslav Kõrõlenkolt, mille kohaselt ei saa riik lubada isegi mitte satelliitosalemist. "Julia etteaste ülekandmine Ukraina tele-eetris on samamoodi seaduse rikkumine nagu tema sisenemine riiki. EBU oleks pidanud selle peale mõtlema."

22. märtsil teatas Ukraina Julgeolekuteenistus, et on ette valmistanud vastavad dokumendid keelamaks Venemaa eurolaulikul Julia Samoiloval Kiievis toimuval Eurovisionil esinemise. Dokumentide järgi kehtestataks naisele ka kolmeaastane Ukrainasse sisenemise keeld. Põhjuseks asjaolu, et Samoilova esines 2015. aasta juunikuus Krimmis toimunud festivalil, millega ta Julgeolekuteenistuse sõnul rikkus Ukraina valitsuse regulatsiooni, mis reguleerib välismaalaste sisenemist Krimmi. Ukraina välisminister Pavel Klimkin ütles, et Samoilova valimine Venemaad Eurovisionil esindama on selge provokatsioon.