Sandra Kim — “J’aime la vie” (1986)

Pärast eelneval aastal viimaseks platseerumist, saatis Belgiat ootamatu edu. Kim pakatas laval positiivsusest ja lõõritas, kuidas ta on vaid 15 aastat vana. Hiljem selgus, et lauljatar oli kõigest 13-aastane, mistõttu nõudis teiseks jäänud Šveits tema diskvalifitseerimist. Tänaseks päevaks on reeglid muutunud ja Sandra Kim on (ning ilmselt seda ka igavesti) noorim Eurovisioni võitja läbi aegade.

Aastal 2006 tunnistas Kim, et selle loo esitamine ei tekita temas alati just kõige suuremat rõõmu: “See on väikese tüdruku laul, väikese tüdruku lüürikaga ja atmosfääriga. Tänapäeval lauldes “J’aime la vie”…kas teile meeldib igal päeval elu? Mulle ka mitte.”

Toto Cotugno — “Insieme”(1992)

On üpris kummaline minna armastust, rahu ja harmooniat tähistavale võistlusele looga, mis kõneleb Euroopa Liidu moodustamisest. Hümnid on eurofännide jaoks tõeliseks porgandiks, kuid kui selle keskmeks on poliitiline ja majanduslik kaubandusühendus ja lüürika sobib pigem mõnele imalale armastusballaadile, siis on tegemist ikka tõelise rämpsuga. Tuleb ära mainida ka Itaalia eurolauliku Toto Cotugno mõrvalik pilk, mis tahaks sind justkui ära kägistada või surnuks pussitada.

Riva — “Rock Me” (1989)

Jugoslaavia toonase euroloo puhul võtab veidi aega, et aru saada, kui jube see on. Salm on kaasahaarav ja vokaal meeldib, kuid refrään tõmbab sellele kõigele vee peale. See peaks ju olema loo parim osa, kuid Riva suutis maha saada ilmselt ühe halvima refrääniga muusikaajaloos. Ainsad boonuspunktid tulevad bändile nende šiki stilistika eest.

Dima Bilan — “Believe” (2008)

Aastal 2006 polnud Dima Bilanil häda midagi, kuid ta võidust ilma jäi ja kaks aastat hiljem uuesti proovis, oli kogu elevus kadunud. Põrandal püherdav ja kriiskav Bilan mõjus tragikoomiliselt ning numbri tegi veel absurdsemaks pisikesel jäälapil uimerdanud Jevgeni Pljuštšenko. Tol korral Bilan küll esikohta ei väärinud.

Lordi — Hard Rock Hallelujah (2006)

Soome pidi Eurovisionil põruma 40 korda, kui lõpuks õnn 2006. aastal nende õuele saabus. Nende lugu ja esitus oli korraga nii võimas kui ka jõle. Heavy metal bänd Lordi esitas laulu “Hard Rock Hallelujah” kollikostüümides ja kulutas raha ohtrale pürotehnikale. Toona oli 292 ajaloo suurimaks punktisaagiks ja Soome võiduloost sai hitt mitmes riigis üle kogu Euroopa.

Ell & Nikki — Running Scared (2011)

Ell ja Nikki tõi Aserbaidžaanile ajaloolise (ja palju ihaldatud) esimese võidu. Erinevalt aga eelnevatest ja järgnevatest võitjatest, ei suutnud “Running Scared” Euroopa edetabelitele muljet avaldada. Toonases finaalis kuuldud Nikki vokaalset sooritust on võitjate seas nimetatud üheks jubedamaks läbi aegade.

Marie N — I Wanna (2002)

Seda etteastet meenutavad fännid ainult palju elevust tekitanud kleiditriki tõttu — number algas valges ülikonnas, keset esitust sai sellest roosa minikleit ja etteaste lõpus paljastus hoopis maani õhtukleit. “I wanna” aga Euroopale suur muljet ei valmistanud ja tegemist on jätkuvalt ühe ebaedukaima artistiga, kes Eurovisionil esikoha on saavutanud.