Palju õnne!

Leila Säälik (74) 4. detsember 1941 näitleja
Risto Kübar (32) 4. detsember 1983 näitleja
Aldo Järvsoo (39) 5. detsember 1976 moekunstnik
Katariina Unt (44) 6. detsember 1971 näitleja
Grete Lõbu (38) 6. detsember 1977 telesaatejuht
--

Tõnu Kark (68) 4. detsember 1947 näitleja
Ann Tenno (63) 4. detsember 1952 fotograaf
Anatoli ŠŠmigun (63) 5. detsember 1952 suusatreener
Meelis Atonen (49) 5. Detsember 1966 ettevõtja ja poliitik
Sulo Tintse (35) 6. detsember 1980 laulja
Neinar Seli (56) 7. detsember 1959 ettevõtja ja poliitik
Tõnis Haavel (45) 8. Detsember 1970 pangandustegelane
Max Kaur (46) 9. Detsember 1969 jurist ja poliitik

Jäär 21. märts – 20. aprill
Kui kõvasti pead sa ennast pingutama? Millega sind karistatakse, kui sa ei täida ootusi? Kelle raev sind tabab? Kas sa pead pakkuma rohkem, kui sul anda on? Või sa lihtsalt kujutad ette, et oled luubi all ja iga sinu sammu hinnatakse? Ära mine kaugemale, kui sa tahad minna. Ja ära arva, et sul ei ole toetajaid ja aitajaid. Kui millestki jääb puudu, küsi julgesti.

Sõnn 21. aprill – 20. mai
Igaüks meist teab, mis on meie elu kaanelugu. Iga päev, iga minut hindame me olukordi, eraldades terad sõkaldest. Sel nädalal võib aga juhtuda, et sa teed sääsest elevandi. Sõna otseses mõttes. Kui tahad seda piinlikku olukorda vältida, pead elevandiks kasvavat sääske ignoreerima. Sa üllatud, kui näed, kui vaikseks tema pirin jääb.

Kaksikud 21. mai – 20. juuni
Kas see pole mitte tore avastuste teekond? Või tundub see sulle hoopis koormavate kohustuste kolgata teena? Kuid seiklus poleks seiklus, kui see oleks ettearvatav. Sa oled viimasel ajal liiga suurt rõhku kohustustele pannud ning unustanud mängulisuse ja loomingulisuse. Nüüd tuletatakse sulle meelde, et ilma nendeta pole elul õiget maitset.

Vähk 21. juuni – 22. juuli
Kui annad oma parima, kuidas saab midagi valesti minna? Sellist küsimust esitades on võimatu anda midagi muud kui julgustavaid vastuseid. Paraku ei tea keegi, kui kaua sa pead oma parimat andma, ja kui väga see sind väsitab. Seda saad teada ainult teel olles ja tööd tehes. Püüa sel nädalal kahtlusi tõrjuda. Sul on piisavalt jõudu ja tahet, et oma missioon lõpule viia.

Lõvi 23. juuli – 23. august
Kas muutus on tõesti sama hea kui puhkus? Sama hea oleks küsida, kas piim on sama hea kui õlu. Puhkus on puhkus. Sa lamad, paned silmad kinni, lased keha lõdvaks ja mõtted lendama. Muutus on muutus. See tekitab pinget ja elevust. Neid seob vaid see, et enne muutust püüame me puhata sellest, mis oli. Sa vajad praegu puhkust, mitte muutust. Luba seda endale.

Neitsi 24. august – 22. september
Öeldakse, et kodu on seal, kus on süda, kuid kes selle koha välja mõõdab? Kardioloog? Ja kui kodu on seal, kus on süda, siis sa ei tunne end oma südameasjades küll praegu eriti koduselt. Sinus möllab emotsionaalne torm. See lõpeb, ja saabub rahu ja vaikus. Sa oled ühes tundlikus küsimuses mõistmist saavutamas. Pane hästi tähele, millest su süda räägib.

Kaalud 23. september – 23. oktoober
Kui mitut imet suudad sa esile kutsuda? Peatu hetkeks. Ära hakka neid kokku lugema. Ühest imest piisab täiesti. Küsimus on selles, mis ime see on? On midagi, mida sa tahaksid teha. Kuid sa ei saa. Reaalsusele silma vaadates jätad sa kahe silma vahele toimiva alternatiivi. Püüa vaadata asju kolmanda silmaga. Lase elul ennast üllatada.

Skorpion 24. oktoober – 21. november
Me kõik ihkame kindlust ja stabiilsust. Oma püüdlustes seda saavutada tekitame me aga olukordi, mis on kõike muud kui kindlad ja stabiilsed. Praegu on sul silmapiiril midagi ebaselget. Sa püüad aru saada, mida oled valesti teinud. Need ei ole küsimused, millele sa vastuseid leidma pead. Sa ei pea nii pessimistlik olema. Sel nädalal avastad, et su olukord on parem kui sa arvad.

Ambur 22. november – 21. detsember
Meid julgustatakse pidevalt andestama ja unustama. Ei ole tervislik vaenu hinges kanda. Võibolla on see tõsi, kuid targemad meist teatavad, et andestama peab, aga unustada ei tohi. Viha ja vaen kahjustavad meid, kuid kogemustest peame me õppima. Sul on praegu võimalus vanad haavad terveks ravida. Liigu edasi, kuid ära püüa endale ette kujutada, et minevikku pole olemas.

Kaljukits 22. detsember – 19. jaanuar
Prohvetid räägivad tulevikust, kus kõik on teistmoodi. Kas neid ennustusi saab usaldada? Me kõik ju näeme maailma omast kogemusest lähtudes. Kuidas saab kellegi näegmus kehtida terve inimkonna kohta? See osa tulevikust, mida sa oled oma vaimusilmas näinud ja natuke ka kartnud, on nüüd siin. Ja see polegi nii hirmus! Iga uus päev annab sulle kindlustunnet juurde.

Veevalaja 20. jaanuar – 19. veebruar
Sa arvad, et tead oma olukorrast kõike, kuid kas sa oled ikka kindel, et sul on olemas kõik faktid? Piisab ühest informatsioonikillust, et moodustunud pilt uuesti tükkideks lammutada. Teadmises peitub jõud. Kuid ka teadmatus võib olla (purustav) jõud. Enne kui lõplikke otsuseid langetama hakkad, vaata kõik oma dokumendid hoolikalt üle.

Kalad 20. veebruar – 20. märts
Sa võid olla probleemide lahendamisel erakordselt tõhus. Kuid kes neid probleeme sinu ellu üldse tekitab? Kui ebaviisakas temast! Selle asemel, et võtta elu sellisena, nagu see on, tegeleb ta segaduse külvamisega. Kes see selline on? Kui teda otsima hakkad, vaata kõigepealt peeglisse. Ja kui sa ta sealt ära tunned, naerata talle. Ta ei pea seda kõike tegema.