Paratamatult pole aga kõik sama ülla eesmärgi peal väljas ning tegutseb ka hulga pettureid, kes üksikute inimeste siirust ja naiivsust enda hüvedeks ära kasutavad.

Nii mõnegi sellise juhtumi puhul jääb aga mõistmatuks ohvri enda naiivne mõttekäik. Samas öeldakse, et armastus teeb pimedaks ning ju ta nii kipub ka olema - need viis tõestisündinud lugu maailmast kinnitavad seda väidet.


USA-st pärit Pratt kohtus interneti vahendusel armsa tüdrukuga ning armus temasse koheselt. Meest lahutas naisest vaid kolm takistust - näitsik elas Hiinas, ta polnud kunagi naist isiklikult kohanud ning ta teadis vaid tema tutvumisportaali kasutajanime, mis oli Xiaoqian.

Sellest hoolimata, oli mees nii ülepeakaela armunud, et otsustas oma väljavalitule üllatuse teha - ta otsustas lennata Hiinasse. Kui mees Hiinas avastas, et naine ei vasta enam tema sõnumitele ega rõõmukirjadele otsustas ta end masendusest täis juua.

Kõigele lisaks kukkus ta täis peaga jõkke, kus oleks äärepealt ära uppunud. Õnneks päästjad aitasid mehe õigel ajal kaldale ning ta saadeti murtud südamega tagasi USA-sse.

USA-st pärit Sara kohtus Chris Olseniga tutvumisportaali vahendusel. Pärast mõnda jutuajamist armus naine mehesse niivõrd ära, et oli silmini veendunud, et neist saavad tulevikus ka abikaasad.

Mees, kes nimetas end Itaaliast pärit ärimeheks, väitis naisele, et on Aafrikas rahahädas ning vajab materiaalset abi, et riigist välja pääseda. Naine tegi kõik, mis tema võimuses ning tasus erinevaid arveid ja saatis rahatšekke koguni miljoni dollari eest kõigest 18 kuu jooksul.

Ta oli 95% kindel, et see ei ole pettus ning armastatud Chris maksab talle tagasi iga viimse kui sendi.

Inglismaalt pärit 64-aastane pensionär Patricia arvas, et on leidnud oma eluarmastuse, kui ta kohtas interneti vahendusel Tuneesiast pärit 31-aastast Mondheri. Mees väitis talle, et vanus on kõigest number ning nende armastus on piiritu.

Vaatamata asjaolule, et naine oli haigestunud osteoporoosi lendas ta ka mehe kodumaale, et mehega abielluda ja tasus kõik pulma kulud. Mõned kuud hiljem, kui mees sai elamisloa Inglismaal, hakkas ta koheselt armunud vanadaamiga inetult käituma. Ta ütles solvavaid sõnu ja alandas naist nii kuidas võimalik ning tegi tagatipuks ka ettepaneku lahkuminekuks.

Murtud südamega Patricia taipas alles siis, et mees oli teda ära kasutanud, et hoopis elamisluba saada.

Joy oli hiljuti lahutatud murtud südamega naine ning soovis alustada kõike otsast. Ta liitus USA populaarseima tutvusportaaliga match.com. Muidugi oli naine äärmiselt meelitatud kui tema ellu ilmus Michael Vinci sugune mees, kes saatis talle armsaid ja komplimenti rohkeid kirju.

Kirjadest ja e-mailidest said peagi pikad ja südamlikud telefonikõned, mis naise ära võlusid. Pärast mõnda aega suhtlemist, küsis mees naiselt lühiajalist laenu summas 500 000 dollarit, et alustada oma äri. Ullikesena naine nõustus ning kandis raha mehe poolt saadetud investeerimiskontole. Mees muidugi kadus.

Naine oli šokeeritud ning kommenteeris juhtunut: "Ta tõmbas mind nii sisse, et ma ei saanud isegi aru, mis enam toimub."

Pärast 15 aastat üksindust leidis Jennifer kohtingusaidi vahendusel mehe, kellega ta soovis veeta kogu oma ülejäänud elu. Nad vahetasid üksteise kohta väga delikaatset infot, jagasid pilte ja muid isiklikke detaile. Kogu romaan kestis kuid, kui naine ei suutnud enam ära oodata kohtumist mehega.

Ka mees soovis temaga oma väidete kohaselt tulihingeliselt kohtuda, kuid takistuseks nagu ikka oli raha. Mees väitis, et seilab välismaal laevaga ning tal pole sealt piisavat juurdepääsu oma isiklikule pangakontole, et vajalikud investeeringud tagasi reisimiseks teha. Naine oli aga nii armunud, et oli valmis absoluutselt kõigeks, et mees kodumaale naaseks ja, et nad lõpuks ometi koos saaksid olla.

Ta saatis mehele kõik oma kogutud säästud, mis oli kokku ei vähem ega rohkem, kui 50 000 dollarit. Loomulikult lubas ta naisele kõik tagasi maksta, kuid kadus peale raha kättesaamist nagu vits vette.