Karvad kasvavad tagasi paksemalt, kui neid pidevalt rašeerida! Hämaras valguses lugemine rikub nägemise! Aeglane ainevahetus muudab su ilmtingimata paksuks! See, kuidas inimorganism funktsioneerib, on üks suur müsteerium ning meie soov selle saladused paljastada, on endaga kaasa toonud palju valeinformatsiooni. Paljud nendest valearusaamadest pole midagi muud kui müüdid. Selleks, et tuua esile tõde nende enam levinud müüdi taga, läheb vaja vaid paras annus skeptilisust ja teaduslikke uuringuid!

1. Teleekraanile liiga lähedal istumine kahjustab silmi

Kas mäletad veel neid aegu, mil teleka vaatamine oli üks kõige põnevamatest tegevustest? Koolist kojutulek, krõpsupaki haaramine ning siis multikate vaatamine, ekraanile võimalikult lähedal istudes- kõik see kuulus lapsepõlves kõige magusamate palade repertuaari seniks, kuni vanemad koju tulid ja su mitme meetri kaugusele telekast istuma kamandasid, kuna liiga lähedalt ekraani jälgimine pidavat nägemise ära rikkuma.

2. Kui naised elavad koos, siis muutuvad nende menstruatsioonitsüklid sünkroonseks

Kõlab küll väga absurdselt, kuid mõnede 1970-ndatel aastatel tehtud uuringute kohaselt see nii juhtus, kuid nüüdseks on selle väite aupaiste ammu juba kadunud. Algsed uuringu tulemused olid juhuse ja statistiliste vigade tulemus.

3. Hämaras valguses lugemine muudab pimedaks

Loomulikult on eelistatav lugeda ja kirjutada korraliku valguse käes, kuid juhul, kui sellist võimalust ei ole, siis ega sellest pimedaks või vaegnägijaks ka ei jää! Meie esivanemad lugesid, kudusid ja tegid palju teisi toimetusi küünlavalgusel ning keegi neist ei kaotanud seeläbi enda nägemist. Uuringud tõestavad, et hämaras valguses lugemine koormab küll silmalihaseid, kuid kohe peale korraliku valguse kätte minemist, muutub olukord jälle normaalseks.

4. Kui nägu korralikult mitte pesta, siis on tulemuseks akne

Nii see nüüd küll ei ole! Akne põhjustavad hormoonid, mis omakorda mõjutavad rasunäärmeid. Seetõttu on teismelistel tihti peale probleemne näonahk. Siiski võib liigne pesemine soodustada akne suurenemist, sest keha peab juurde tootma vajalikku õli, mida liigse pesemise korral aina vähemaks jääb.

5. Aeglane ainevahetus muudab paksuks

Kui su ainevahetus on kiire, siis põletab sinu keha rohkem kaloreid. Seega peaks kõigil sportlikel ja tervislikel inimestel kiire ainevahetus olema, kas pole nii? Tegelikkuses see aga kindlalt paika ei pea. Ülekaalulistel inimestel on põhiainevahetus massilises mõttes suurem. Põhiainevahetus võrdub põletatud kaloritega, mis hoiavad su keha liikumises. Seega, kui sinu keha on suurem, siis on ka loogilises mõttes ainevahetus suurem.

6. Punase vere müsteerium

Kui näed lahtisest haavast tilkuvat verd, siis võid eeldada, et see on punane tänu selles sisalduvale rauale, nii nagu rauda võib võrrelda punaka roostega. Tegelikult tuleneb punane värvus sellest, et raud on seotud hemoglobiini aatomitega ringikujuliselt ning see kuju omakorda toodabki punast värvust. See, kui punane hemoglobiin on, sõltub hapniku kogusest.

7. Me kasutame ainult 10% oma ajust

Kõikidel ajuosadel on oma funktsioon, seega pole võimalik kahjustada ühtki osa ilma konkreetset mõju tähele panemata. Me kõik kasutame päeva jooksul päris palju ajumahtu, kuid lihtsalt mitte kõike korraga.

8. Täistera tooted on kasulikud kõigi jaoks

Paljud inimesed, eriti need, kellele tervislik toitumine huvi pakub, arvavad, et täisteratooted on ülimalt tervislikud kõigi jaoks. Kahjuks ei saa seda siiski väita, kuna kõik teraviljatooted, kaasa arvatud täistera ja orgaanilised sordid, võivad tõsta kehas insuliini taset, mis omakorda soodustab haiguste teket.

9. Enamik kehasoojust väljub läbi pea

Tegelikult kaotad läbi pea ilmselt ainult umbes 10% soojust, mis on igati mõistetav, arvestades pea pindala.